Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Atentat laDamasc: un important demnitar religios şi 15 credincioşi au fost ucişi

Mohammad Said al-Buti şi cel puţin alte 15 persoane au fost ucise în atentatul care a vizat moscheea al-Iman din cartierul Mazraa. Zeci de persoane au fost rănite“, a precizat Observatorul sirian pentru drepturile omului citat de agenţiile Reuters şi France Presse. Atentatul a avut loc în nordul Damascului.

Agenţia oficială Sana a anunţat 15 morţi, printre care se află şi demnitarul religios, iar peste 40 de persoane au fost rănite. Autorul atacului şi-a acţionat centura explozivă în timpul unui curs de religie.

Buti, în vârstă de 84 de ani, a condus rugăciunile de înmormântare pentru tatăl lui Bashar al-Assad, fostul preşedinte Hafez al-Assad.

Criticii imamului îl vedeau ca pe un purtător de cuvânt religios în sprijinul lui Assad. Când a început revolta, în martie 2011, el şi-a exprimat rapid sprijinul faţă de familia Assad, care a guvernat Siria pentru mai mult de patru decenii.

Buti era un musulman sunit, secta din care fac parte cei mai mulţi sirieni.

Suniţii au condus revolta împotriva lui Assad, o mişcare ce a început cu proteste paşnice, dar care a degenerat în război civil sângeros, cu vărsare de sânge între suniţi şi populaţia lui Assad alawită minoritară, notează Reuters.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/atentat-la-damasc-un-important-demnitar-religios-%C5%9Fi-221924845.html

Lasati un raspuns