Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a cerut pace în lume, odată cu primul discurs de Paşte

 Primul discurs de Paşte adresat enoriaşilor, „Urbi et Orbi” (către oraş şi către lume), a transmis un mesaj de pace, iar Papa a cerut mai multă înţelegere şi pace între israelieni şi palestinieni. Francisc a făcut apel şi la reînnoirea eforturilor pentru a ajuta la încheierea războiului civil care distruge Siria, precum şi soluţii politice pentru  mai multe ţări de pe continentul african.

„Pace în Asia, în special în Peninsula Coreeană: fie ca neînţelegerile să poată fi depăşite şi să fie înlocuite de un spirit reînnoit de împăcare”, a spus Papa Francisc de la balconul Bazilicii Sfântul Petru.

„Dragi credincioşi, fraţi şi surori din întreaga lume, vă urez Paşte fericit! Hristos a înviat!”, a transmis Suveranul Pontif la începutul cuvântării sale.

Fostul cardinal Jorge Bergoglio, cunoscut pentru convingerile sale ecologiste, nu a ezitat să condamne „exploatarea nepotrivită a resurselor naturale” şi a cerut tuturor credincioşilor să fie „protectori” ai creaţiei.

Liderul de la Vatican a transmis credincioşilor adunaţi în Piaţa San Pietro că mesajul Paştelui este faptul că o credinţă puternică poate ajuta oamenii să îşi transforme vieţile prin „înflorirea locurilor pustii din inima noastră”.

„Mă rog pentru pacea în întreaga lume, o lume divizată în continuare de avariţia celor care caută câştiguri facile, o lume rănită de egoismul care ameninţă viaţa umană şi familia, de egoismul care se manifestă în traficul de persoane şi în reducerea oamenilor la sclavie”, a cuvântat Papa Francisc.

O lume afectată de violenţele provocate de grupuri care fac trafic de droguri şi de exploatarea iraţională a resurselor naturale. Oamenii au responsabilitatea protejării creaţiei lui Dumnezeu. Pace Pământului pe care trăim! Hristos cel înviat să alineze suferinţele victimelor calamităţilor naturale şi să ne facă responsabili de creaţia Lui.”

Pontiful a ţinut discursul de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, fiind totodată locul primei sale apariţii ca Papă în martie, către aproximativ 250.000 de oameni care au umplut piaţa principală din Vatican.

Lasati un raspuns