Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica alături de Neam în Timoc. Lideri ai românilor/vlahilor din Timoc la consultări cu Protopopiatul Bisericii Ortodoxe Române al Daciei Ripensis

Joi 4 aprilie 2013, Preacucernicul Părinte Protopop Boian Aleksandrovici, Vicarul Timocului, a primit pe Președintele Partiei Democrate a Rumânilor din Serbia, dr. Predrag Balașevici și pe Zavișa Jurj, președintele Asociației pentru Cultura  românilor/vlahilor din nord-estul  Serbiei  ”Ariadnae Filum”, din Bor, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

La întâlnire s-a discutat despre problemele cu care se confruntă comunitatea românilor/vlahilor din Nord-Estul Serbiei și s-a constatat că lupta pentru obținerea drepturilor elementare și firești  pentru o comunitatea așa de importantă, trebuie dusă în comun.

S-a evidențiat faptul că Biserica Ortodoxă Română – Biserica Neamului Românesc , reprezentată în Timoc prin Protopopiatul “Daciei Ripensis” din Negotin are un rol fundamental în păstrarea credinței strămoșești, culturii și identității românești.

Cele trei părți prezente la întâlnire, cu experiența căpătată de-a lungul timpului, au hotărât să acționeze ca una singură în atingerea obiectivelor comune precum și în demersurile pe lângă Țara Mamă, România, pe lângă Țara noastră, Serbia și pe lângă organizațiile internaționale, în obținerea mijloacelor și legilor necesare păstrării și renașterii conștiinței naționale și identității celor peste 300.000 de români/vlahi din Timoc.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8878:biserica-alturi-de-neam-in-timoc-lideri-ai-romanilorvlahilor-din-timoc-la-consultri-cu-protopopiatul-bisericii-ortodoxe-romane-al-daciei-ripensis-&catid=47:politic&Itemid=78

Lasati un raspuns