Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujire arhierească în biserica din Goteborg, Suedia

În duminica a treia a Postului Mare, închinată Sfintei Cruci, 7 aprilie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica românească din oraşul Göteborg, Suedia. Împreună cu arhiereul au slujit preotul paroh Culai Enache şi diaconul Sorin Sîplăcan.  Mulţi dintre credincioşii prezenţi la Liturghie s-au spovedit şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Preasfinţitul Macarie a scos Sfânta Cruce, după rânduială, în mijlocul bisericii, pentru închinare şi sfinţire iar în cuvântul de învăţătura le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia Crucii în viaţa creştină.
Biserica din Göteborg a fost târnosită de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al României, la 6 decembrie 1992, în perioada în care a slujit ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
În următoarele zile, Preasfinţitul Episcop Macarie va săvârşi Liturghia Darurilor înainte sfinţite şi va susţine cateheze biblice în mai multe parohii româneşti din Suedia şi Danemarca.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8886:slujire-arhiereasc-in-biserica-din-goteborg-suedia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns