Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

FINANŢAREA BISERICILOR. Cernea: Autonomia cultelor, întărită prin finanţări predictibile, stabile

Deputatul Remus Cernea susţine că propun un sistem de finanţare care va ajuta cultele să beneficieze de finanţări predictibile, stabile şi destul de substanţiale. “Impresia mea e că opiniile de mai devreme pleacă de la o informare inexactă faţă de ceea ce susţin eu. Eu susţin de fapt un model de finanţare a cultelor, larg asumat în ţările europene. România în prezent nu are o lege privind finanţarea cultelor. Finanţarea se face arbitrar, prin decizii politice. Eu propun un sistem de finanţare a cultelor care va ajuta cultele să beneficieze de finanţări predictibile, stabile şi destul de substanţiale. Acest sistem va întări autonomia cultelor”, a spus Cernea, potrivit Realitatea TV.

Deputatul a vorbit şi despre declaraţiile lui Radu Mazăre pe acest subiect.

“Am transmis la fililala USL Constanţa punctul meu de vedere. Am şi făcut declaraţii în presă. Eu îmi dorec un dialog cu politicienii şi cultele pentru a ajunge la un text de lege care să fie larg împărtăşit”, a mai precizat deputatul.

Sursa: http://www.realitatea.net/finantarea-bisericilor-cernea-autonomia-cultelor-intarita-prin-finantari-predictibile-stabile_1155091.html

Lasati un raspuns