Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patriarhul rus Kirill: Feminismul este ”foarte periculos”

Feminismul este ‘foarte periculos’, a afirmat miercuri patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, care a pledat pentru un cămin în care femeia rămâne acasă pentru a creşte copii şi în care bărbatul merge să câştige bani, informează France Presse.
‘Găsesc foarte periculos acest fenomen care se numeşte feminism deoarece organizaţiile feministe promovează o pseudolibertate pentru femei, care ar trebui să se manifeste în primul rând în afara căsătoriei şi a familiei’, a declarat Kirill, într-un comunicat publicat pe site-ul Patriarhiei ruse.

‘Ideologia din centrul feminismului, care nu este nici familia, nici copii, ci o altă funcţie a femeii care deseori contrazice valorile familiei’, a adăugat patriarhul în cursul unei întrevederi marţi cu o organizaţie de femei din Ucraina.

‘Bărbatul se ocupă de exterior, el trebuie să lucreze, să câştige bani, în timp ce femeia trebuie să se ocupe de interior, unde sunt copii’, a adăugat el insistând asupra conceptului de cămin.

Patriarhul Kirill, un apropiat al puterii care l-a susţinut pe Vladimir Putin înaintea alegerii sale la Kremlin anul trecut, a criticat manifestaţiile împotriva regimului, care s-au intensificat în ultimul an. Poziţia sa intransigentă în scandalul Pussy Riot, al celor trei femei care au cântat o rugăciune anti-Putin în catedrala din Moscova pentru a ‘denunţa complicitatea Bisericii şi a statului în Rusia’, a fost criticată chiar în interiorul Bisericii ruse.

 

Sursa: http://www.cotidianul.ro/patriarhul-rus-kirill-feminismul-este-foarte-periculos-210966/

Lasati un raspuns