Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cercetatorii anunta disparitia barbatilor de pe planeta. Procesul a inceput: cand va lua sfarsit

Fragilitatea inerenta a cromozomului masculin duce, mai devreme sau mai tarziu, la disparitia barbatilor de pe Pamant, sustine un studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni.

In batalia sexelor, barbatii o duc mai prost. Procesul de extinctie al barbatilor a inceput iar acestia vor disparea in 5 milioane de ani, sustine profesoara Jenny Graves, unul dintre cei mai influenti oameni de stiinta din Australia, relateaza dailymail.co.uk.

Fragilitatea mostenita a cromozomului masculin “Y” este motivul pentru care barbatii vor disparea de pe Pamant. Cromozomul feminin “X” contine in jur de 1000 de gene, iar femeile au doi astfel de cromozomi. Cel “Y” – masculin –  a aparut acum 300 de milioane de ani si la inceputurile sale avea tot 1000 de gene. Acum, insa i-au mai ramas mai putin de 100 de gene.

Faptul ca femeile au doi cromozomi “X”, le permite acestora sa se repare prin crearea unor schimburi intre cei doi cromozomi. La barbati (cromozomi X si Y), cromozomul “Y” se degradeaza din cauza ca, pentru el, repararea greselilor este mult mai greu de realizat. In plus, mai infricosator pare faptul ca mare parte din genele ramase in cromozomul “Y” sunt “gunoaie”.

“Este un accident al evolutiei” a comentat profesoara Jenny Graves, despre soarta barbatilor. Aceasta a estimat ca le va lua 5 milioane de ani cromozomilor “Y” sa dispara complet si odata cu ei si barbatii.

Cercetatoarea australiana a mai explicat ca in urmatoarele milioane de ani, noi gene care determina sexul ar putea evolua producand nasterea unei noi specii de oameni.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/cercetatorii-anunta-disparita-barbatilor-de-pe-planeta-procesul-a-inceput-cand-va-lua-sfarsit.html#

Lasati un raspuns