Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

VIAȚA DE SCANDAL A MĂICUȚELOR DIN ROMÂNIA. Se bat, sfințesc apa în craniu de om și polițiștii sunt “Fiii lui Iuda”

În România sunt vreo 400 de mânăstiri și schituri, iar unele dintre ele, destinate femeilor care aleg viața monahală. Unele dintre acestea nu respectă regulile din mânăstiri și ajung uneori să fie eroinele unor întâmplări cel puţin haioase

Măicuțele franciscane au interzis elevilor să joace fotbal într-o sală de sport pe motiv de blasfemie

Septembrie 2008. O sală de sport a unei unități de învățământ din Sibiu a fost retrocedată Comunității Surorilor Franciscane. Prima decizie a acestora a fost să nu mai lase elevii să se joace, motivând că sportul practicat de copii este împotriva celor sfinte. Clădirea, o fostă capelă franciscană, a fost ridicată în 1821 şi apoi naţionalizată în 1948, când a fost transformată în sală de sport. Clădirea a fost retrocedată în 2007. “Într-o capelă şi pe nişte pereţi reabilitati să nu se mai joace cu mingea (…) fiind vorba de o veche capelă, este o blasfemie, conform cerinţelor acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Un preot a fugit din ţară cu 30 de călugăriţe

Octombrie 2010. Părintele Nichita Paşcan şi 30 de măicuţe de la Mănăstirea Brâncoveni şi-au făcut bagajale, s-au urcat în autocar şi au plecat în Grecia, pentru a se alătura unei secte de ortodocşi de rit vechi.

„La miezul nopţii, noi aveam slujba, care trebuia să dureze până la trei dimineaţa, dar preotul şi maicile nu au venit. Atunci am observat că nu mai sunt la mănăstire, iar a doua zi am anunţat la Episcopie”, a povestit maica stareţă Eufrosina Stanciu.

Măicuțele care au văzut în polițiștii pe “fiii lui Iuda”

Iunie 2008. Polițiștii ieșeni au reținut 17 măicuțe care făceau panaramă pe străzi în zona Catedralei Mitropolitane din capitala neoficială a Moldovei. Reprezentanții Poliţiei au precizat că grupul se manifestă “zgomotos și necivilizat”, adresându-se lor cu apelative de genul “fiii lui Iuda”.

Maica stareţă cu gemeni

Noiembrie 2011. La 40 de ani, maica stareţă Sebastiana a cunoscut iubirea pământească, deşi încă din tinereţe şi-a închinat viaţa lui Isus Hristos cu legământ ferm de viaţă neprihanită.

Din simplă călugăriţă devenise stareţă, cel mai înalt statut al unei femei în mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi. Însă, a cedat trupeşte şi sentimental în faţa unui bărbat, preot, se pare, şi astfel maica a devenit mamă. S-a străduit să ţină povestea sub tăcere. Măicuţa Sebastiana a dus pe lume două fetiţe gemene.

Măicuțele de la Agapia au vrut casele țăranilor.

Iunie 2009. Aproape 50 de localnici din Agapia au decis să blocheze drumul de acces spre mânăstire pentru a demonstra împotriva măicuțelor pe care le acuzau că vor să le ia terenurile de sub case. Unul dintre acuzatori era chiar preotul Florin Marin, din parohie localităților Dereneu din Raionul Călărași, Republica Moldova. Acesta o acuza pe stareța Olimpiada Chiriac că i-a blocat accesul către locuință, dupa ce a contractat o firmă de pază din Iași pentru a păzi terenul din jurul casei.

Măicuțele care s-au bătut în mânăstire pe viață și pe moarte

Ianuarie 2010. La mănăstirea Bistriţa Olteană, din localitatea Costeşti-Vâlcea, stareţa Mihaela Tamaş, fostă securistă, era acuzată că şi-a creat un comando de călugăriţe care fac „ordine“ cu pumnii.

Stareța Mânăstirii Mraconia sfințeste apa cu un craniu uman

Februarie 2010. Preotul dintr-un sat vecin a acuzat-o pe maica stareță că sfințeste apa de la mânăstire cu ajutorul unui cap de mort. Mai mult decat atât, preotul spune ca stareța se crede Maica Domnului.
“Maica a îmbrăcat o păpuşă călugăriţă şi pe deasupra se pretinde a fi Maica Domnului cu Pruncul în braţe aşa cum, de fapt, îl şi ţine în forografii această păpuşă”, spunea preotul Cristian Târtea.

Interzis la medic

Mai 2012. Un nou scandal a fost consemnat când stareţa unei mânăstiri din judeţul Buzău a fost acuzată că i-a interzis unei măicuţe să meargă la medic, deşi femeia avea piciorul rupt.

Bătăie în grup între măicuțe

Noiembrie 2012. Episcopia Oradei a decis evacuarea măicuțelor de la Mănăstirea Voievozi din Bihor și transformarea lăcașului de cult într-unul de călugări.

Scandalul a pornit după acuzațiile grave aduse fostei starețe a mănăstirii, Maica Teodora, care le-ar fi bătut pe măicuțe. Două călugărițe au fugit mâncând pământul din lăcașul de cult.

Măicuțele unei grupări religioase l-au atacat pe patriarh chiar în biserică

Iunie 2008. Un grup de măicuțe din cadrul mișcării Rugul Aprins au fost reținute, la Iasi, după ce au făcut scandal la ceremonia de intronizare a mitropolitului Moldovei și Bucovinei. Acestea erau din Brăila, fiind cunoscute pentru acțiunile de protest față de capii Bisericii Ortodoxe.

De altfel, la Brăila au fost înregistrate adesea manifestări zgomotoase ale membrilor acestei secte (majoritatea femei, îmbrăcate în veșminte negre asemănătoare straielor monahale) împotriva PS Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

 

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/viata-de-scandal-a-maicutelor-din-romania-se-bat-sfintesc-apa-in-craniu-de-om-si-politis.html

Lasati un raspuns