Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cinstirea Sfântului Calinic de la Cernica la Stavanger, Norvegia

În prima duminică după sărbătoarea Sfântului Calinic de la Cernica, la 14 aprilie 2013, românii din oraşul Stavanger, Norvegia, şi-au sărbătorit Ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Calinic. Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preoţii Cristian Silviu Comănescu din Stavanger, Marius Andrei Pop din Bergen şi diaconul Sorin Sîplăcan. Aproape toţi cei care au participat la Liturghie s-au spovedit şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Creştinii prezenţi la sărbătorirea hramului au primit în dar mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

În ajunul sărbătorii s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu. După ungerea cu untdelemn sfinţit, Preasfinţitul Macarie a sfinţit o icoană a Maicii Domnului, recent pictată, apoi a susţinut o cateheză biblică. Vorbindu-le enoriaşilor şi despre ocrotirea şi folosinţele Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Preasfinţitul Macarie a amintit despre apropiata Slujbă a Deniei Acatistului Bunei Vestiri care se va săvârşi în biserici vinerea viitoare.

La finalul Liturghiei săvârşite cu prilejul hramului, s-a sfinţit şi icoana Sfântului Calinic de la Cernica, pictată recent, iar Preasfinţitul Macarie le-a vorbit credincioşilor despre viaţa şi puterea modelului acestui mare ierarh isihast român care ocroteşte parohia românească din oraşul norvegian Stavanger.

Lasati un raspuns