Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Primar din Timoc: “Eu te-am ajutat sa primesti ajutorul social, dar tu acuma fii om si să nu mai mergi cu preotul român/vlah Boian”

Presiunile împotriva credinciosilor români/vlahi din Timoc care țin de Biserica Ortodoxă Română continuă. Ele sun făcute impotriva oamenilor săraci utilizand santajul cu primirea ajutorului social, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Romanian Global News publică o scrisoare a Parintelui Boian prin care autoritatățile sârbe și române sunt înștiințate asupra șantajului la care primarul din Alexandrovaț îi supune pe credincioșii Bisericii Ortodoxe Române din localitate.

„Stimați,

Astăzi am primit o adresă pentru sptijin de la credinciosul nostru Velia Țaranovici – Vitcu, din satul Alexandrovaț (rom. Zlocutea), comuna Negotin. Anume, în cursul zilei de ieri, în sat sa întâlnit cu primarul satului Mile Petrovici care i sa adresat în următorul fel: “Eu te am ajutat sa primești ajutorul social (lunar), dar tu acuma fii om și să nu măi mergi (prin parohie) cu preotul român/vlah Boian prin sat, pentru că dacă vei merge în continuare, eu o să iți opresc acest ajutor”.

De fapt Velia este un om sărac, are soție bolnavă și copilul la școală dar nu are nici un venit și este om cărui real trebuie ajutorul social. El este și credinciosul Bisericii noastre și merge cu noi preoți prin sat când sfințim apa și ne ajuta.

Primarul satului Alexandrovaț, Mile Petrovici a amenințat de mai multe ori pe credincioșii noștri din sat și a incercat să-i convingă să nu primească pe preoți români/vlahi, dar noi pănă acum tot l-am iertat crezând că o să se lasă o dată și o să înceapă să i-și vadă de treabă, pentru că el trebuie să fie primarul tuturor credincioșilor din sat. Totuși asta nu sa întâmplat, deja acest domn Mile (care între timp s-a împrietenit cu Episcopul BOS Iustin) acuma “lovește” și în oameni săraci cu condiționări care sunt direct încălcarea drepturilor religioase și minorităților naționale precum și actul ilegal “răspândirea urei și intoleranței religioase, de rasă și naționale”. Pentru că în sat are numai câțiva oameni care gândesc ca el, crede că cu amenințări și cu forță va face ceva.

Stimate instituții țări noastre Serbia și toate instituții internaționale, vă rugăm să opriți presiunile și amenințări adresate credincioșilor noștri bazate pe baza religioasă și națională, pentru că adresarea acestor amenințări necreștine și necivilizate face ca noi să ne simtem străini la casele noastre dar acest lucru nu se poate întâmpla.

Așteptând că veți prelua măsurile urgente și necesare și că ne veți informa despre acestea va dorim tot binele de la Domnul nostru Iisus Hristos !”

Cu deosebit respect,

Protoiereu Iconom Stavrofor

Bojan Aleksandrović

parohul Mălainiței și Remesianei,

protopop al Daciei Ripensis și

Vicarul Timocului

Lasati un raspuns