Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum poti indeparta efectele imbatranirii

Trecerea anilor lasa semne vizibile asupra chipului, pielea imbatranita tradand astfel varsta si modul in care a fost ingrijita, dar specialistii spun ca semnele ceasului biologic pot fi acum reversibile datorita chirurgiei estetice faciale, care intervine in punctele cheie ale zonelor afectate, transmite MEDIAFAX.  Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cele mai de efect operatii pentru a insela trecerea timpului sunt liftingul centrofacial si blefaroplastia, oferind o regresie a semnelor imbatranirii de pana la 10-15 ani. 

Pe masura ce timpul isi spune cuvantul, pielea trece prin schimbari vizibile, mai ales in zona fetei. Aici elasticitatea si tonusul se pierd, iar cutele vizibile nu intarzie sa apara. Efectul gravitatiei, expunerea excesiva la soare, stresul zilnic si alti factori externi contribuie de asemenea la procesul de imbatranire, adaugand prematur ani la varsta reala. Toate aceste schimbari confera un aspect obosit, care poate fi remediat insa cu ajutorul interventiilor estetice asociate, actionand pe fiecare palier in parte.

Regiunea dintre pleoapa inferioara si coltul gurii se numeste zona centrala si este prima afectata de procesul de imbatranire datorita diminuarii volumului fetei si slabirii tesutului. Aceste modificari duc in timp la aparitia cearcanelor, caderea pometilor si accentuarea santurilor nazolabiale. Procedura de lifting centrofacial serveste la corectarea acestor semne de imbatranire, oferind un aspect intinerit si odihnit prin imbunatatirea conturului facial, al tonusului pielii si a muschilor ce o sustin.

“Modificarile aduse de liftingul centrofacial nu pot fi facute de alte tratamente de intinerire nechirurgicale. Acesta nu schimba fizionomia caracteristica, nici nu poate stopa procesul ireversibil al imbatranirii, dar reda un aspect intinerit prin indepartarea excesului de grasime, intinderea muschilor sub piele si repozitionarea pielii fetei”, spune medicul Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Pierderea din elasticitate a pielii si slabirea muschilor duc la efectul de “pleoapa cazuta”, iar atractia gravitationala determina umflaturile si pungile de sub ochi. Aceste schimbari dau o senzatie de oboseala si tristete, alterand aspectul facial. Pe langa aspectul inestetic, excesul tegumentar poate ajunge sa obstructioneze campul vizual superior si periferic, cauzand posibile probleme de vedere. Pentru a scapa de toate aceste neajunsuri, specialistii recomanda blefaroplastia. Aceasta este operatia chirurgicala ce permite indepartarea excesului de piele, grasime si muschi de la nivelul pleoapelor, tehnica folosita fiind caracteristica particularitatilor pe care le prezinta fiecare pacient in parte.

Procedura se efectueaza sub anestezie generala cu sedare intravenoasa, ce permite adormirea pacientului, insa diminueaza disconfortul dat de intubatia orotraheala. Reluarea activitatilor curente este posibila dupa cateva zile de la interventie, iar serviciul si activitatile fizice intense pot fi reincepute in 2-3 saptamani. De obicei, inciziile se vindeca in aproximativ 7-10 zile, timp in care se indeparteaza si firele de sutura.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-sanatate~info-3787536~cum-poti-indeparta-efectele-imbatranirii.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns