Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Caz rar: Un purceluş cu DOUĂ CAPETE, două râturi şi un ochi la mijloc s-a născut în China

La chinezi, porcul este un simbol al fertilităţii, dar ceea ce s-a petrecut într-o gospodărie într-o provincie din estul ţării s-ar putea numi noroc dublu, deoarece acolo s-a născut un purcel cu două capete.

În gospodăria unui fermier din China, din provincia Jiangxi, specializat în creşterea porcilor, acesta a avut surpriza ca una dintre scroafe să fete un purcel cu două capete.

Purceluşul are o malformaţie rară, numită şi “bifurcaţie axială” sau policefalie, ce se produce când embrionul începe să se împartă în două, dar acest proces se opreşte înainte de a se încheia.

Din cauza acestasta, purcelusul s-a ales numai cu două capete, ci şi două guri, două nasuri şi trei ochi, dintre care numai unul este deschis şi aparent funcţional.

Paradoxal, purceluşul nu este caz unic în ţara lui. În anii trecuţi s-au născut şi alţi purceluşi cu malformaţii asemănătoare. Specialiştii chinezi cred că este vorba despre mutaţii genetice.

Sursa: http://www.rtv.net/caz-rar-un-purcelus-cu-doua-capete-doua-raturi-si-un-ochi-la-mijloc-s-a-nascut-in-china_75475.html

Lasati un raspuns