Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ŞOCANT: O femeie din Suceava şi-a vândut religia pentru o vacă bălţată. Mai mulţi români au devenit AMISH, contra cost

Principala ţintă a americanilor amish, stabiliţi în urmă cu 15 ani în satul Pătrăuţi, judeţul Suceava, este să convingă cât mai mulţi moldoveni să se convertească. Pentru a-şi atinge cât mai rapid ţinta, familiile de americani amish, conduse de Titus Miller, îi ademenesc pe creştinii ortodocşi cu alimente, cu bani, animale, cu un tractor, cu un petic de pământ sau cu haine.

Potrivit Libertatea, pentru că s-a lepădat de religia ortodocsă, o femeie a primit în schimb o vacă bălţată. Maria Burduja este printre cele mai sărace din sat. Femeia are 12 copii, cel mai mic are două luni, iar cel mai mare 13 ani. S-a născut ortodoxă, dar a trecut în comunitatea amish pentru a primi ajutor. Răsplata lui Titus Miller? O vită!

“Americanii, să le dea Dumnezeu sănătate, mi-au dat în luna februarie o vacă. Acum, a făcut şi un viţel. Ne-a fost de mare ajutor animalul asta. Toată familia mea se hrăneşte cu lapte”, povesteşte Maria Burduja.

Comuna Pătrăuţi este acum împărţită în două tabere. Pe de o parte sunt românii care nu s-au lăsat momiţi să-şi lase religia ortodoxă pentru o viaţă mai bună, de cealaltă parte, sunt românii amish care au primit la schimb alimente, animale sau lucruri cu care îşi pot întreţine familiile, scrie Libertatea.

AMISH trăiesc ca în Noul TestamentComunitatea amish se străduieşte să trăiască aşa cum scrie în Noul Testament. Nu au televizor, radio, poartă haine modeste, nu-şi dau copiii la şcoală, iar la medic nu merg decât în cazuri extreme.

Amish-ii, la origine elveţieni vorbitori de limbă germană emigraţi peste Ocean, duc o viaţă simplă, lipsită de beneficiile progresului. N-au biserici şi ţin slujbele religioase în propriile case.

Izolarea faţă de restul lumii se bazează pe ideea că sunt rasa aleasă şi adevărata comunitate creştină. Cei mai mulţi amish-i trăiesc în SUA, Canada şi Congo, însă multe comunităţi sunt în plină dezvoltare şi în Europa.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/socant-o-femei-din-suceava-si-a-vandut-religia-pentru-o-vaca-baltata-mai-multi-romani-au-1.html

Lasati un raspuns