Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un cercetător iranian susţine că a inventat maşina timpului

Un om de afaceri iranian pretinde că poate controla timpul cu o maşină ce permite utilizatorilor să călătorească cu până la 8 ani în viitor. Ali Razeghi, cercetător, a înregistrat “The Aryayek Time Traveling Machine” la Centrul pentru Invenţii Strategice.

Dispozitivul poate prezice viitorul după ce ia amprenta utilizatorului, a declarat cercetătorul pentru agenţia Fars. Razaeghi, 27 de ani, a afirmat că dispozitivul are la bază un algoritm complex şi poate prezice cu cinci până la opt ani din viitorul oricărei persoane, cu o acurateţe de 98%, scrie Agerpres.

Director administrativ al Centrului pentru Invenţii Strategice, Razeghi are 179 alte invenţii. “Lucrez la acest proiect de 10 ani”, a afirmat el.

“Invenţia mea este de mărimea unui computer şi poate prezice detalii din următorii 5-8 ani din viaţa utilizatorilor. Nu te va duce în viitor, va aduce viitorul la tine”, a explicat inventatorul.

Razeghi a afirmat că guvernul iranian poate prevede, folosind această invenţie, posibilitatea unei confruntări militare cu o ţară străină precum şi fluctuaţii ale valorii monedelor străine şi a preţurilor la petrol.

“Firesc, un guvern care poate vedea cinci ani în viitor va putea să se pregătească pentru provocări care ar putea să-l destabilizeze (…) Ne aşteptăm să comercializăm această invenţie în rândul statelor precum şi în rândul unor persoane după ce ajungem la o producţie la scară largă”, a menţionat el.

Razeghi a afirmat de asemenea că proiectul său a fost criticat de prieteni şi rude pentru faptul că “a încercat să se joace de-a Dumnezeu” cu viaţa şi istoria. “Acest proiect nu este împotriva valorilor noastre religioase. Americanii încearcă să ajungă la această invenţie cheltuind milioane de dolari (…) Motivul pentru care nu lansăm acest prototip în această etapă este faptul că ideea ar putea fi furată de chinezi care ar produce milioane de exemplare peste noapte”.

Iranul mai susţine şi că a trimis în luna ianuarie o maimuţă în spaţiu, care s-ar fi întors cu bine din marea aventură. Deasemenea, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad spune că o să fie primul iranian astronaut.
Sursa: http://www.rtv.net/un-cercetator-iranian-sustine-ca-a-inventat-masina-timpului_75187.html

Lasati un raspuns