Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Răpirea celor doi episcopi în Siria este o „mare crimă“, potrivit Rusiei

Yohanna Ibrahim, liderul episcopiei siriace ortodoxe din Alep, şi Boulos Yaziji, liderul episcopiei ortodoxe greceşti din oraş, au fost răpiţi luni în regiunea Alep, atunci când se întorceau de la frontiera turcă, potrivit Mediafax.

Pentru noi, rãpirea celor doi episcopi în Siria constituie o mare crimă“, a declarat Bogdanov jurnaliştilor, în cadrul unei vizite la Beirut.

Este o problemă care vizează pe toatã lumea în Siria, mai ales societatea, puterea şi desigur Biserica“, a adăugat acesta.

Nicio revendicare nu a fost formulată pentru această răpire, însă surse din cadrul Bisericii ortodoxe greceşti, precum şi regimul sirian, au spus că răpitorii ar fi „jihadişti ceceni“.

Noi, statul rus, alături de Biserica ortodoxă, vom depune toate eforturile necesare pentru a permite eliberarea ostaticilor din Siria şi pentru a rezolva criza din această ţară“, a declarat Bogdanov.
Moscova este un aliat de tradiţie al regimului de la Damasc.

Creştinii, care constituie aproximativ 5 la sută din populaþia siriană, sunt în special vulnerabili în contextul anarhiei favorizate de conflictul care a cuprins ţara din martie 2011, ssunt de părere organizaţiile de apãrare a Drepturilor Omului.

Miercuri, papa Francisc a solicitat eliberarea celor doi episcopi, solicitând ca „o soluţie să fie gãsită cât mai rapid crizei” din Siria.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/r%C4%83pirea-celor-doi-episcopi-%C3%AEn-siria-este-o-014614957.html

Lasati un raspuns