Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Masa de Paşte, mai scumpă decât anul trecut

Creşterile succesive de preţuri care au fost făcute în România pe parcursul ultimului an nu-i lasă pe români să aibă o masă îndestulată nici măcar de sărbători. Libertatea a calculat cât costă mâncarea pentru patru persoane, iar banii scoşi din buzunar vor fi mai mulţi decât până acum.

Anul acesta, de Paşte, bugetul pentru masa îndestulată de altădată va fi, cu siguranţă, drămuit cu mare atenţie de majoritatea românilor care vor să respecte tradiţiile.

Mielul, ouăle, trufandalele şi restul bunătăţurilor s-au scumpit faţă de anul trecut, fie că e vorba de majorări provocate de starea economiei naţionale, fie de dorinţa producătorilor de a face mai mulţi bani decât în anii trecuţi pentru a-şi acoperi pierderile.

Ospăţul de Înviere, 516 lei

Rezultatul însă este îngrijorător: delicatesele vor costa în total 516 lei, mai mult cu 30 de lei decât în 2012. Asta în condiţiile în care, potrivit cifrelor oficiale, veniturile românilor au scăzut, iar cheltuielile cu utilităţile au crescut considerabil în această iarnă.

Veştile proaste nu se opresc aici – doar o companie din zece îşi va premia cu bani salariaţii, în timp ce unul din cinci angajatori speră ca oamenii să se mulţumească şi cu ceva zile libere.

Listă de cumpărături pentru o familie de 4 persoane, preţuri comparative 2012/2013


Total 493 de lei (2012) 516,5 lei (2013)
Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/masa-paste-scumpa-anul-trecut-445398.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns