Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Oile fosforescente – cea mai nouă inovaţie a cercetătorilor din Uruguay (VIDEO)

Cercetătorii de la Institutul de Reproducere Animală din Uruguay au folosit o proteină de la meduzele Aequarea pentru a concepe oi fosforescente.

Oile, ce s-au născut în luna octombrie a anului trecut, strălucesc în întuneric atunci când lâna lor întâlneşte lumină ultra-violetă. Oamenii de ştiinţă relatează că oile sunt perfect sănătoase, fiind în rest la fel ca o oaie obişnuită.

Alejo Menchacha, coordonatorul echipei de cercetători, afirmă că nu au conceput aceste oi în scopuri medicale, ci pur şi simplu pentru că au vrut, dorind ca prin această reuşită să deprindă mai bine această tehnică.

Menchacha afirmă că oile se comportă absolut normal, la fel ca toate celelalte oi din turmă, singura deosebire fiind cea de aspect.

Chiar dacă este pentru prima dată când oile sunt modificate genetic pentru a străluci în întuneric, acestea nu sunt primele animale modificate în această manieră. Alţi cercetători au folosit aceeaşi proteină pentru a crea GloFish, peşti care strălucesc în întuneric.

Iată cum arată oile modificate genetic:

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/10816978-oile-fosforescente-cea-mai-noua-inovatie-a-cercetatorilor-din-uruguay-video

Lasati un raspuns