Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Atelier de incondeiat oua pentru copiii romanilor din Zaragoza

Pastrarea identitatii culturale si a traditiilor stramosesti este unul din obiectivele de capatai a Asociatiei Rumanos sin Fronteras. Toate activitatile noastre ce includ copiii incearca sa aibe rol educativ. Astazi s-a desfasurat o noua etapa a Proiectului “2013- Anul Copilului in Zaragoza” prin organizarea unui atelier de incondeiat de oua, atelier ce s-a bucurat de un mare succes participand peste 50 de copii din cadrul comunitatii romanesti din Zaragoza, Spania.

Atelierul organizat de Asociatia “Rumanos sin Fronteras” mai cuprinde o etapa vineri 3 mai datorita numarului foarte mare de copii dornici sa participe.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Rumanos sin Fronteras in colaborare cu profesorii LCCR Zaragoza, Condrut Lucian si Giurgiu Ligia.

“Aceste ateliere tematice organizate de Asociatia noastra doresc sa stimuleze creatia copiilor, sa se pastreze viu contactul cu civilizatia si cu traditiile romanesti si nu in ultimul rand este o cale de socializare intre membrii comunitatii romanesti din Zaragoza. Aceasta noua etapa a proiectului nostru “2013 – Anul copilului in Zaragoza” ne-a dovedit ca eforturile noastre nu sunt in zadar, copiii plecand satisfacuti de munca lor si cu zambetul pe buza si pentru noi asta e cea mai mare rasplata. Tin sa multumesc echipei Asociatiei Rumanos sin Fronteras pentru dedicatia cu care organizeaza aceste evenimente, sa multumesc profesorilor LCCR Zaragoza si parintilor care isi indruma copiii sa participe la aceste activitati” a declarat presedintele Asociatiei Rumanos sin Fronteras Serbu Catalin.

Proiectul “2013- Anul Copilului in Zaragoza” a mai cuprins pana acum: – Expozitia de pictura cu tema Pacea in lume(110 copii): 21-26 februarie, – Atelierul de creare de martisoare (65 copii): 1 martie, – Serbarea de 8 martie (150 copii): 8 martie, – Atelierul de incondeiat de oua: 30 apilie si 3 mai.

O corespondeta de la Serbu Catalin, Presedinte Asociatia Rumanos sin Fronteras

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/asociatii–ambasade/9132-atelier-de-incondeiat-oua-pentru-copiii-romanilor-din-zaragoza.html

Lasati un raspuns