Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara de la Ierusalim

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegaţie a a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, anunţă Patriarhia Română.

Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere, sâmbătă, la orele 24.00, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală din Bucureşti.

 

“Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

De la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escală în Cluj-Napoca) şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării.

În fiecare an, în Sâmbăta Mare a Pastelui ortodox, la Mormântul Sfânt din Ierusalim apare Lumina Învierii, aceasta fiind cea mai veche minune a creştinătăţii, atestată anual.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=9154:lumina-sfant-va-fi-adus-simbt-seara-de-la-ierusalim&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns