Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a devenit membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Românilor din Italia, Papa Francisc a devenit membru de onoare al asociaţiei. Miercuri 1 Mai, o delegaţie a asociaţiei, din care au făcut parte şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, şi ambasadorul României la Vatican, Bogdan Tătaru Cazaban, a oferit Papei diploma de membru de onoare al asociaţiei.

Predecesorul Papei Francisc a fost, deasemenea, membru de onoare al ARI.

Titlul de membru de onoare este oferit de ARI unor personalităţi care sunt aproape de românii din Italia şi din diaspora în general. Pînă acum, acest titlu a fost acordat, pe lângă celor doi Papi, lui Adrian Păunescu, Ion Iliescu, Victor Ponta, Gianni Alemanno, Sorin Oprescu.

Preşedintele ARI, Eugen Terteleac, şeful de cabinet al ministrului David, Andrei Alexandrescu, Ambasadorul României la Vatican, Bogdan Tătaru Cazaban şi ministrul diasporei, Cristian David

Iată comunicatul ARI, intitulat “De 1 Mai, românii au fost în centrul atenţiei la Roma”

Ministrul diasporei, primarul Romei şi Papa în persoană, au avut de 1 Mai cuvinte de apreciere la adresa românilor din Italia. Asociaţia Românilor din Italia a reuşi să organizeze în această mai multe întâlniri în cadrul cărora a fost subliniată importanţa comunităţii româneşti din Italia.

Ca urmare a solicitării transmise Papei Francisc de către Asociaţia Românilor din Italia, o delegaţie a Asociaţiei, din care a făcut parte şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat miercuri, 1 mai 2013, la Audienţa Generală de la Vatican, în contextul sărbătorilor Pascale.

La finalul audienţei ministrul delegat Cristian David a avut prilejul de a-l saluta pe Sanctitatea Sa şi de a-i transmite mesajul de salut în numele românilor de pretutindeni şi al comunităţii româneşti din Italia. Demnitarul român a subliniat aprecierea faţă de mesajele Sanctităţii Sale de dialog şi solidaritate. Papa, la rândul său, a exprimat apreciere pentru comunitatea românilor din Italia şi pentru întreg poporul român.

Cu această ocazie, delegaţia ARI, condusă de preşedintele asociaţiei, Eugen Terteleac, i-a oferit Papei cadou un măr înflorit adus special din România. ARI i-a mai oferit Papei o diplomă de membru de onoare al asociaţiei. Reamintim că o diplomă de membru de onoare i-a fost oferită şi Papei Benedict al XVI-lea, în 29 decembrie 2010.

Cristian David, Gianni Alemanno şi Federico Rocca au discutat despre comunitatea românească din Roma

Ministrul Cristian David: “Susţin prezenţa românilor în viaţa administrativă a Romei”

În cursul după-amiezii, membri ai asociaţiei şi ministrul diasporei, Cristian David, s-au întâlnit într-un cadru informal cu primarul Romei, Gianni Alemanno, şi consilierul pentru relaţia cu cetăţenii comunitari, Federico Rocca.

“Ne-am axat pe discuţii electorale, având în vedere apropiatele alegeri locale de la Roma, la care comunitatea românească are drept de vot. Am mai discutat despre proiecte culturale comune la care să participe primăria Romei, Asociaţia Românilor din Italia, Accademia di România şi Guvernul României, prin departamentul pentru românii de pretutindeni.”, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

În cursul zilei, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, i-a salutat şi felicitat pe participanţii la o sărbătoare tradiţională de 1 mai organizată de ARI la iarbă verde.

 

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/observator/38-prim-plan/5751-papa-francisc-a-devenit-membru-de-onoare-al-asociaiei-romanilor-din-italia.html

Lasati un raspuns