Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Reţete tradiţionale de Paște: Pască

De pe masa de Paște nu poate lipsi Pasca, la fel cum nu pot lispi nici ouăle roșii. Chiar dacă sunt mulți cei care o cumpără pentru că li se pare un preparat greu de făcut în casă, vă prezentăm o rețetă de pască destul de simplă cu care nu aveți cum să dați greș.

Ingrediente pentru aluat: 1 lingură drojdie de bere, 1 kg făină, 8 gălbenușuri, coaja de lamiie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g zahăr, 200 g unt.

Pentru umplutură: 1 kg smântană groasă, 3 gălbenușuri, vanilie ,coajă de lamaie, 100 g stafide 300 g zahăr, câteva fructe confiate, sare.

Mod de preparare: Se frământă aluatul, care se pune la dospit o oră, apoi se împarte în 2-3 părti egale și se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratițe unse cu unt. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coaja de lămiie, fructele confiate, vanilia și gălbenușurile frecate separat cu smântâna. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul.

Se dă vasul la cuptor și se coace ca orice cozonac. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiței un platou, se răstoarna pasca, apoi, cu grija, se întoarce pe o farfurie.

Truc: Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratiță cu gălbenuș de ou, bătut cu zahăr.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/retete-paste-pasca-445472.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns