Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Şocant: Oameni nebuni care se lasă crucificaţi de Paşte

În lume există multe locuri în care de Vinerea Mare se joacă scenete cu sacrificiul lui Iisus pe drumul Golgotei şi pe cruce. Dar unii dintre creştini exagerează, punându-şi vieţile în pericol: ei îşi bat cuie în mâini şi tălpi şi se lasă crucificaţi. Iată câţiva oameni nebuni care se lasă crucificaţi de Paşte. Ce părere ai de “dovada” lor de credinţă?

Filipinezii catolici

De multe ori vedem în preajma sărbătorilor pascale reportaje cu filipinezii care se lasă crucificaţi şi cu ONG-urile care încearcă să-i oprească.

Deşi stau bătuţi în cuie pe cruce doar câteva minute, ritualul este extrem de dureros şi periculos pentru sănătate.

Mulţi dintre filipinezii care se lasă crucificaţi explică gestul lor extrem prin faptul că nu simt biserica aproape de oameni şi că sacrificiul lor este minor, doar o dovadă de credinţă şi de mulţumire pentru Dumnezeu.

ATENŢIE! Urmează IMAGINI ŞOCANTE!

Autoflagelare

Nu numai că îşi lasă mâinile şi picioarele străpunse de cuie lungi, din fier, dar filipinezii se şi autoflagelează. Cu alte cuvinte, ei se biciuiesc singuri pe spate cu nişte bice făcute din lame, bucăţi ascuţite de metal sau alte materiale care să sfâşie pielea şi să provoace dureri mari.

Cum se desfăşoară ritualul pseudo-creştin din Filipine

Credincioşii filipinezi petrec câteva minute bune pe cruce în provincia Pampanga, sub privirile îngrozite sau admirative ale miilor de turişti adunaţi aici în Vinerea Mare în fiecare an.

Pe tot parcursul zilei, fanaticii se târăsc prin pietriş în genunchi şi coate, se biciuiesc cu bice metalice şi reiau drumul Mântuitorului spre Golgota.

Ei spun că aceste minute de auto-tortură îi ajută la mântuirea păcatelor şi le aduc noroc şi sănătate familiilor lor.

Mulţi dintre ei nu sunt la primul astfel de gest extrem şi au fost crucificaţi de câte 25-27 de ori în ultimii ani, cu ocazia diferitelor sărbători.

Catolicismul filipinezilor (80% din populaţia de 96 de milioane sunt catolici) este un amestec între religia romano-catolică, prezentă şi la noi şi tradiţii locale vechi de mii de ani.
Dacă au renunţat la zeii străbuni şi la sacrificiile ritualice, filipinezii se torturează acum sub aceste forme, pe care Biserica Catolică nu le acceptă.

Lasati un raspuns