Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pastorală afumată în crematoriu uman de elite

Mai marii bisericii clujene au lipsit de la prima conferinţă a elitelor locale, cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paşte, dintr-o omisiune a organizatorilor, un grup de tineri sătui de politicienii puşi pe căpătuială.

Pentru că cei prezenţi au fost în marea lor majoritate literaţi, discuţiile au alunecat inevitabil spre scandalul de la revista literară Tribuna, unde poliţia a fost rugată să medieze o dezbatere semantică pe teme de management.

Dacă preoţii ar fi fost şi ei invitaţi, se vorbea probabil doar despre crematoriul uman şi despre retrocedările de biserici maghiare.

În mod similar, dacă organizatorii ar fi fost curioşi să aducă şi nişte jurişti, nu puteam ocoli subiectul Daniel Morar, procuror sau judecător.

Cum dacă erau chemaţi sportivii, era exclus să nu discutăm despre licenţierea clubului U, sau afacerile lui Arpi cu terenurile de stat.

Dacă organizatorii ar fi chemat nişte artişti, alţii decât interpreţii de manele, aflam neapărat că dirijorul elveţian al Filarmonicii a fost trimis de o secretară indiscretă, să cânte prin alte zone geostrategice ale lumii, iar că la Operă se cântă o premieră de Wagner de 16 ani.

Au fost inspiraţi băieţii că nu i-au adus pe politruci, că sigur aflam că numirea lui Ucu în postul de guvernator, pregătită încă din anii 70 este în grafic şi că mai mult ca sigur, Crin este sau nu candidatul ideal al stângii pentru Cotroceni.

Dacă aveau curiozitatea să aducă vreun afacerist, nu scăpam fără un top al insolvenţelor benefice, cu Mechel în pole position, iar dacă nu scăpam de sindicalişti, aflam calendarul protestelor pe următorii 4 ani.

Sau dacă doamne fereşte aduceau păreriştii, aflam lucrurile neştiute despre oculta mondială şi coabitarea de la Bucureşti, Cluj şi Vatican.

Până la urmă decizia organizatorilor a fost una bine gândită, nu ne-am obosit prea tare, că tot era post şi ne gândeam la prăjirea mielului. Prelaţii au avut ocazia să vorbească despre crematoriu şi retrocedări în scrisorile pastorale. Despre celelalte zone ale capitalei culturale europene se vorbeşte oricum fără oprire, şi mai mult, fără noimă.

 

Sursa: http://oraderomania.oradestiri.ro/pastorala-afumata-in-crematoriu-uman-de-elite/fara-categorie/2013/05/03/

Lasati un raspuns