Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Bizar: Top 6 tradiţii ciudate de Paşte din alte ţări

Paştele înseamnă, pentru majoritatea creştinilor, ouă încondeiate, iepuraşi, carne de miel şi cozonaci. Unele popoare au adaptat Paştele la tradiţiile locale. Iată câteva tradiţii ciudate de Paşte din alte ţări.

Cehia şi Slovacia: Femeile sunt biciuite

În ambele ţări, femeile abia aşteaptă venirea Paştelui pentru a fi…biciuite. Bărbaţii le biciuiesc cu bice realizate manual din sfori şi panglici. Procedura bizară nu este dureroasă, ci amuzantă şi se presupune că aduce sănătate şi frumuseţe femeilor.

Finlanda: Paşte ca un Halloween

Finlandezii au o tradiţie şi mai ciudată de Paşte: copiii se îmbracă în vrăjitori şi poartă la gât mături. Mai mult, ca şi de Halloween, copiii se plimbă prin vecini în căutare de dulciuri şi oamenii aprnd focuri mari pentru a-i proteja de vrăjitoarele reale.

Australia: Marsupialul de Paşte

Australienii văd iepuraşii ca pe nişte dăunători, care le strică recoltele. De aceea, animalul care aduce ouăla de Paşte şi care este turnat în ciocolată este un şoarece marsupial, aflat pe cale de dispariţie.

Columbia: Miel înlocuit de iguana şi broaşte ţestoase

Columbienii nu mănâncă miel de Paşte, ci feluri tradiţionale locale, cum ar fi mâncare de iguană, broască ţestoasă sau rozătoare mari.

Germania: Ouăle de Paşte se agaţă în copaci

Dacă în America şi alte zone, tradiţia de Paşte este să cauţi ouăle încondeiate sau de ciocolată, nemţii au un obicei bizar. Ei atârnă ouă colorate în ….copaci, inclusiv în cei de pe străzile marilor oraşe.

Grecia: Ouă încondeiate, exclusiv pe roşu

Grecii păstrează ideea de bază a Paştelui şi anume că ouăle roşii au apărut după ce sângele lui Hristos a curs de pe cruce pe ele. Astfel, grecii nu vopsesc ouăle în alte culori, ci doar în roşu şi le folosesc înclusiv la prepararea unui tip de pâine specială de Paşte.
Sursa: http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/bizar-top-traditii-ciudate-paste-alte-tari-strainatate-32799.html

Lasati un raspuns