Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Aliniere astronomică incredibilă descoperită în Peru

O aliniere astronomică antică a fost descoperită în Peru între o piramidă, două şiruri de linii săpate în stâncă şi Soare, aliniere vizibilă în perioada solstiţiului de iarnă când, în urmă cu sute de ani, piramida era încadrată în lumină, conform site-ului LiveScience.com.

Cele două linii săpate în piatră, denumite geoglife, sunt localizate la aproximativ 2 kilometri est-sud-est de piramidă şi au lungimea de aproximativ 500 de metri. Cercetătorii susţin că aceste linii au fost poziţionate în aşa fel încât “să încadreze piramida din perspectiva celor care coborau în această vale din munţi”, potrivit Agerpres.

Folosind un program de astronomie şi unul de modelare 3D, cercetătorii au ajuns la concluzia că se produce un eveniment remarcabil în momentul solstiţiului de iarnă. “Dacă ne uităm la modele 3D, aceste linii par să conveargă într-un punct plasat dincolo de orizont şi încadrează nu doar situl Cerro del Gentil (unde se află piramida) dar şi Soarele care apune în timpul solstiţiului de iarnă”, conform unui material prezentat de echipa de cercetători cu ocazia conferinţei anuale a Societăţii americane de Arheologie desfăşurate la Honolulu (Hawaii).

“Astfel, cineva care ar fi urmărit apusul de pe aceste linii, în timpul solstiţiului de iarnă, ar fi putut să vadă Soarele coborând direct în spatele, sau mai bine zis scufundându-se în piramidă. Astfel, piramida şi geoglifele liniare fac parte dintr-un singur construct arhitectural, cu o semnificaţie cosmologică aparte, care ritualiza întregul peisaj de pampas”, conform comunicatului arheologilor de la Institutul de Arheologie Cotsen din cadrul UCLA.

Piramida cu vârful plat din această regiune are 5 metri înălţime şi a fost ridicată la un moment dat între anul 600 î.d.Hr şi anul 50 î.d.Hr. Liniile de geoglife au fost construite la un moment dat între anul 500 î.d.Hr. şi anul 400 d.Hr.

Însă această descoperire ar putea fi doar proverbialul vârf al aisbergului. Arheologii au descoperit aproximativ 50 de astfel de linii de geoglife în zona plată şi aridă din apropierea piramidei. Cea mai lungă dintre linii are aproape 1.500 de metri. Toate aceste linii sunt drepte, şi realizate în rocă, spre deosebire de mult mai celebrele geoglife de pe platoul Nazca, din sudul statului Peru, care au fost realizate prin îndepărtarea primului strat de sol şi reprezintă diverse animale.

Cercetătorii au descoperit şi peste 200 de movile din pietre intercalate cu aceste linii. Cea mai mare dintre aceste movile are un diametru de aproximativ 15 metri. Astfel de movile din pietre pot fi găsite şi în alte părţi ale lumii şi ascund de obicei rămăşiţe umane, însă cele găsite în această regiune din Peru nu îndeplinesc o astfel de funcţie sepulcrală.

Liniile din piatră şi movilele corespunzătoare par să aibă legătură cu aşezările din apropiere şi piramidele acestor aşezări. În apropiere există patru vechi aşezări umane, dintre care două au piramide mari şi una are o movilă din piatră. Aceste aşezări ar fi putut adăposti de la câteva sute până la puţin peste 1.000 de oameni.

Deocamdată arheologii continuă cercetările în zonă în încercarea de a descoperi şi alte secrete ascunse de aceste sisteme de geoglife, piramide şi movile din piatră.

Sursa: http://www.rtv.net/aliniere-astronomica-incredibila-descoperita-in-peru_78720.html

Lasati un raspuns