Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Au fost descoperite Grădinile suspendate ale Semiramidei?

“Cele şapte minuni ale lumii antice” este, de fapt, o listă a şapte edificii celebre din antichitate, în principal un “ghid turistic” pentru călătorii din lumea antică ce voiau să vadă cele mai cunoscute destinaţii din acea perioadă. Acestea au fost, în ordine cronologică a contrucţiei lor, Marea Piramidă din Gizeh, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos şi Farul din Alexandria.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei şi tu?

Diverse catastrofe naturale, dar în mod special Timpul, au distrus şase dintre cele şapte “minuni”, singura care mai există şi azi fiind  Marea Piramidă din Gizeh.

Iată însă că o cercetătoare britanică, Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford, afirmă, după 18 ani de cercetări, că a descoperit locul unde au fost situate celebrele Grădini suspendate.

Până în zilele noastre nu a fost descoperită absolut nicio urmă al celei de-a doua cea mai veche minune a lumii antice, dar, potrivit englezoaicei, acest lucru se datorează faptului că toţi specialiştii au căutat Grădinile… în altă parte!

Cercetătoarea şochează lumea ştiinţifică şi prin afirmaţia că Celebrele Grădini suspendate au fost construite de asirieni, şi nicidecum de marii lor duşmani, babilonienii.

Dr. Dalley, expertă în limbile vorbite în antichitate în Orientul Mijlociu, susţine că a descoperit, în 1992, o inscripţie din secolul VII i.e.n. care a fost tradusă greşit în 1920 şi care i-a atras atenţia asupra faptului că cercetătorii se aflau pe o pistă greşită.

După 18 ani de cercetări, Dalley afirmă că Grădinile Suspendate se aflau de fapt în Ninive, la aproximativ 500 de kilometri de locul unde s-a crezut până acum (Babilon).

Afirmaţiile ei nu sunt, până acum, contrazise de arheologi, pentru că, din cauza periculozităţii zonei, împrejurimile oraşului Mosul (zona în care se situa Ninive) nu au fost explorate.

 

Sursa: http://www.apropo.ro/news/au-fost-descoperite-gradinile-suspendate-ale-semiramidei-10862659

Lasati un raspuns