Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cinci ani de misiune printre romanii din Italia – PS Siluan

Pe 8 mai s-au împlinit 5 ani de când a fost întronizat primul ierarh titular al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei scrie basilica.ro preluata de Romanian Global News.

La Paraclisul episcopal din Roma au fost oficiate Sfânta Liturghie și o slujbă de mulțumire, pentru a marca în mod festiv aniversarea, informează TRINITAS TV.

Slujbele au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, alături de slujitorii de la Centrul eparhial, protopopi, preoți din parohiile din zona Romei, în prezența credincioșilor.

În cei 5 ani s-au înființat în Italia 113 parohii, 3 mănăstiri, 2 schituri și peste 75 de filii. S-a amenajat Centrul eparhial de la Roma, s-au înființat numeroase sectoare și departamente, noi protopopiate, Centrul de Pelerinaje „Sfinții Apostoli pentru și Pavel”, Asociația Filantropică „San Lorenzo dei Romeni” și Frăția Tinerilor Nepsis. S-au obținut numeroase terenuri și biserici, iar altele noi sunt în construcție; s-au amenajat și înfrumusețat sute de altare, iar una dintre biserici a fost pictată în întregime.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a fost recunoscută juridic în anul 2011.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=9201:cinci-ani-de-misiune-printre-romanii-din-italia–ps-siluan&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns