Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

FOTO Cele mai misterioase locuri din lume

Site-ul livescience.com a realizat o listă cu cele mai ciudate şi misterioase locuri din lume, unele din cauza legendelor care le înconjoară, unele prin modul cum arată.

Area 51

Zona 1 se află la peste 100 de kilometri nord-vest de Las Vegas şi este o bază militară secretă. Faima sa a crescut în urma evenimentului Roswell din 1947.  Se spune că la baza Area 51 au fost transportaţi extratereştrii găsiţi în urma prăbuşirii unei nave. De asemenea, mulţi spun că foarte multe proiecte secrete sunt dezvoltate aici. Cu toate acestea, realitatea pare să confirme doar faptul că aici este o bază militară secretă, unde americanii dezvoltă avioane prototip, dar fiinţele de pe alte planete nu ar fi ajuns aici.

Triunghiul Bermudelor

Despre acest loc amplasat între sudul Floridei, Bermuda şi Puerto Rico se spune că ar face ca navele sau avioanele să dispară. Cu toate acestea, legenda nu este neapărat adevărată, deoarece majoritatea dezastrelor s-au petrecut în timpul unor furtuni. Jurnalistul Larry Kusche a plecat pe urma misterelor din Triunghiul Bermudelor şi a aflat că majoritatea au fost create dintr-o serie de greşeli factuale sau prin invenţie. Cu toate acestea, multe cărţi noi încă spun despre Triunghiul Bermudelor că ar fi locul unor mistere neelucidate.

Liniile Nazca

În Peru apar mai multe linii şi ilustraţii uriaşe pe teren, care par a fi desene de păianjeni, maimuţe sau plante. Ele datează din anul 500 înaintea Erei Noastre şi pot fi văzute mult mai bine din aer, din cauza dimensiunilor lor. Nimeni nu ştie de ce civilizaţia Nazca le-a realizat, deşi ele au fost descoperite din 1927. Unii scriitori, cum ar fi Erich von Daniken, consideră că ele au fost făcute pentru ca vizitatorii din spaţiu să poată ateriza. Cu toate acestea, deşertul din Nazca nu ar fi un loc bun pentru aşa ceva, iar teoria nu se susţine pe fapte.

Teotihuacan

Oraşul cu piramide Teotihuacan a intrat în declin acum 1.400 de ani, iar ruinele sunt atât de afectate de timp încât nimeni nu ştie cu exactitate cine le-a construit. Aztecii i-au dat numele modern, care înseamnă „locul unde zeii au fost creaţi”.

Teotihuacan a fost o zonă urbană majoră, având 20 de kilometri pătraţi şi era casă pentru 100.000 de oameni, mulţi trăind în structuri pe etaje, asemănătoare apartamentelor din ziua de azi.

Angkor Wat

Este printre cele mai mari monumente religioase şi s-a evidenţiat prin lucrările de artă şi prin arhitectura specială. Oraşul-templu, amplasat în Cambodgia modernă, a fost construită între 1113 şi 1150. Turnurile sale aduc aminte de muntele mitologic din hinduism, Meru, iar templul a fost construit în onoarea lui Vishnu.

Cahokia

Între 1050 şi 1200, un oraş din actualul Mississippi a fost printre cele mai mari din zonă. Cahokia avea 16 kilometri pătraţi şi adăpostea 20.000 de oameni. Casele erau foarte dezvoltate, iar arheologii au descoperit băuturi pe bază de cafea şi jocuri complexe. De asemenea, oraşul includea şi un templu de lemn, dar şi o structură din lemn, asemănătoare cu monumentul de la Stonehenge.

 

Sursa: http://adevarul.ro/tech/stiinta/foto-cele-mai-misterioase-locuri-lume-1_51865a9f053c7dd83f73e472/index.html

Lasati un raspuns