Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Clubul Rotary Baia Mare 2005 a invitat artiști din Ucraina într-o expoziție de pictură la Baia Mare

După ce în februarie cluburile Rotary Baia Mare 2005 din România și Rotary Rakhiv Centre Europe din Ucraina s-au înfrățit, manifestații ce au avut loc în cadrul unui concurs de ski organizat la Șuior cu scopul strângerii de fonduri pentru concursul InfoGold, n-a întârziat să apară și primul proiect între cele două cluburi.

Pe 22 aprilie a avut loc vernisajul expoziției de pictură la care au fost invitați mai mulți pictori ucrainieni foarte bine cunoscuți la nivel internațional dar care n-au mai expus niciodată în România.
pictura la baia mare

Evenimentul a fost unul consistent în surprize și invitați rotarieni de pretutindeni iar membrii Rotaract TEAM Baia Mare și Interact Baia Mare, cluburi de tineri profesioniști sponsorizate de clubul Rotary Baia Mare 2005 au fost prezenți.

Primele minute au fost acordate premierii câștigătorilor din cadrul concursului Info Gold.

expozitie rotaryMai apoi artiștii ucrainieni prezenți la Baia Mare ne-au făcut mărturii despre ceea ce au găsit aici și toți se declarau foarte impresionați atât de tradiționala scoală de pictură băimăreană cât și ceea ce se construiește în prezent în jurul acestui concept.

Un alt moment special a fost primirea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș ca membru onorific al clubului Rotary Baia Mare 2005. Prezent a fost și primarul orașului Rakhiv din Ucraina, președintele fondator al clubului Rotary Rakhiv Centre Europe.

baia mare 2005Momentele artistice au continuat cu tineri ucrainieni care ne-au încântat cu vocea lor dar și costumul popular ucrainian din dreapta Tisei care are atât de multe în comun cu portul național românesc.

Expoziția a stat în Baia Mare pentru mai multe zile, picturile putând fi vizitate și datorită tinerilor de la Interact care s-au îngrijit de primirea vizitatorilor până la sfârșitul săptămânii.

 

Sursa: http://www.rotaractteam.ro/898/clubul-rotary-baia-mare-2005-a-invitat-artisti-din-ucraina-intr-o-expozitie-de-pictura-la-baia-mare/

Lasati un raspuns