Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La Hramul Mănăstirii Sfânta Ana – Rohia ”Crucea Voievodală Maramureşeană” oferită preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş

          Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este Hramul Paraclisului Mănăstirii Sfânta Ana din Rohia. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a fost prezent, vineri 10 mai, la liturghia oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Iustinian – Episcopul Maramureşului şi Sătmarului şi de Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul – Arhiereu Vicar.

Răspunsurile la sfânta liturghie au fost date de Corala ”Arhanghelii” a Arhiepiscopiei Maramureșului și Sătmarului. 

Peste 1500 de credincioși au asistat la slujba de sfințire a apei, oficiată în cursul dimineții, urmată apoi de sfânta liturghie.

Preasfinția Sa Iustin Sigheteanul i-a oferit președintelui Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu, ”Crucea Voievodală Maramureșeană” , în semn de apreciere pentru sprijinirea obiectivelor culturale și religioase din județul Maramureș și pentru sprijinul financiar acordat în vederea refacerii drumului de acces spre Mănăstirea Rohia, dar și pentru relațiile deosebite dintre Episcopia Maramureșului și Sătmarului și instituția Consiliului Județean Maramureș.

În acest an se împlinesc 90 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Sfânta Ana din Rohia, de către preotul ortodox Nicolae Gherman.

În cuvântul său de învățătură, Înalt Preasfinția Sa Iustin a îndemnat la credință și rugăciune.

Biroul de presă

Lasati un raspuns