Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Minunea care a mirat o lumea întreagă! Care este explicaţia pentru copacii care sângerează când sunt tăiaţi?

Este minune sau poate fi explicată cu argumente pertinente? Copacii tăiaţi din imagine dau impresia că sângerează, ceea ce poate duce cu gândul la fel şi fel de ipoteze, dar de fapt explicaţia este una singură.

În lume există mai multe tipuri de arbori dotaţi de natură cu o metodă de refacere şi totodată de apărare împotriva dăunătorilor. Practic, aceştia secretă o sevă de culoare roşie ce are rolul de a acoperi rănile acestora şi de a preveni atacurile insectelor de tot felul.

Aşa se întâmplă şi cu în cazul eucaliptului, culoarea roşie a sevei acestuia fiind dată de o substanţă numită kino. Acest ingredient activ ajută la îngroşarea şi coagularea sevei ce acoperă rana.

Eucaliptul nu este singurul arbore care produce seva roşie. Un copac specific Americii de Sud, numit „Sângele Dragonului”, are şi el această calitate, conform realitatea.net.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/minune-copaci-sangereaza-taiati-446814.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns