Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ambasadorul Ion Jinga, prezent la hramul Bisericii ortodoxe romane din Bristol

La 19 mai 2013, la invitatia Preasfintitului Ignatie Muresanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, si a preotului paroh Ioan Claudiu Muresan, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, dr. Ion Jinga, s-a aflat in mijlocul comunitatii romanesti din orasul britanic Bristol, pentru a participa la sarbatorirea Hramului Bisericii Ortodoxe Romane “Sfintii Constantin si Elena” scrie Roman in UK citat de Romanian Global News.

Cu acest prilej, in cuvantul adresat celor prezenti, episcopul Ignatie a evocat prezenta constanta, in cei cinci ani de mandat, a ambasadorului in comunitatile romanesti din Regatul Unit si activitatea permanenta a acestuia de aparare a imaginii Romaniei si intereselor romanilor in Marea Britanie.

La randul sau, ambasadorul Ion Jinga a reiterat sprijinul si protectia pe care autoritatile de la Bucuresti le acorda romanilor din strainatate, a prezentat demersurile pe care Ambasada Romaniei la Londra le intreprinde in contextul campaniei mediatice negative duse de o parte a presei britanice si i-a incurajat pe cei prezenti sa fie mesageri si ambasadori ai valorilor si civilizatiei romanesti bimilenare in cadrul comunitatilor engleze in care traiesc si sa fie mandri ca sunt romani.

Parohia ortodoxa romana din Bristol a fost infiintata in urma cu doi ani, aceasta fiind cea de-a doua vizita a ambasadorului in comunitatea romanesca locala. Dupa incheierea serviciului religios, oficiat de catre Preasfintitul Ignatie Muresanul impreuna cu un sobor de preoti, a urmat un program artistic de muzica si dansuri populare romanesti. La eveniment au participat peste 200 de romani care traiesc in Bristol.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=9317:ambasadorul-ion-jinga-prezent-la-hramul-bisericii-ortodoxe-romane-din-bristol&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns