Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Armaggedonul cicadelor”: fenomenul ce are loc o data la 17 ani si e comparat cu o plaga biblica

Coasta de Est a Statelor Unite se pregateste sa fie “lovita de o invazie de proportii biblice a cicadelor” un fenomen ce se petrece o data la o generatie si care este cunoscut sub numele de “Swarmageddon” – “Armageddonul Insectelor”.

Americanii din Carolina de Nord sau Connecticut se pregatesc pentru o noua invazie masiva a cicadelor, fenomen ce a mai avut loc in urma cu 17 ani. In timpul invaziei din acest an insectele vor avea o densitate de 1.5 milioane pe acru, scrie telegraph.co.uk care compara fenomenul cu o “plaga biblica”. 

Americanii sunt fascinati de aceste insecte, aparitia lor din acest an a fost intens mediatizata sub numele de SwarmageddonArmageddonul Insectelor.

In urmatoarele zile cand temperatura din sol va creste, cicadele care isi petrec cea mai mare parte a existentei lor subteran ies la suprafata pentru a se imperechea si depune oua.  Cicadele au o lungime de 2-5 cm, iar unele specii pot atinge chiar 15 cm. Acet tip de insecta are aripi mari, transparente si produce prin vibratia membranei de pe abdomen un sunet apropiat de taraitul greierului sau al lacustei.

Larvele lor traiesc in pamant, la o adancime de o jumatate de metru, timp de saptesprezece ani in sir. Dupa acest ciclu, miliardele de larve raspandite pe un teritoriu enorm, ies din pamant cam in aceeasi zi, si anume in ziua de 25 mai si pornesc sa se imperecheze.

Zgomotul facut de roiurile de masculi poate atinge si 90 de decibeli. Dupa imperechere si depunerea oualor, parintii mor, larvele iesite din ouale depuse pe copaci si plante ajung in pamant unde stau “ascunse” timp de 17 ani. La unele specii de cicade perioada in care ies la suprafata este de 13 ani.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/armaggedonul-cicadelor-fenomenul-care-loc-o-data-la-17-ani-si-care-este-comparat-cu-o-plaga-biblica.html

Lasati un raspuns