Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Locuri şi servicii sexiste – locuri complet interzise femeilor sau bărbaţilor

Greu de crezut, însă există încă declaraţii sexiste şi, mai mult, locuri sau servicii destinate exclusiv bărbaţilor sau exclusiv femeilor, accentuând leterna luptă dintre drepturile femeilor şi ale bărbaţilor.

Cele mai des întâlnite locurile care le marginalizează pe femei rămân cele care se învârt în jurul unui argument religios, apoi urmează cele care se bazează pe o oarecare incompetenţă a femeilor.

Destinaţi turistice interzise femeilor

Publicaţia Fox News cofirma, la un moment dat, că sunt anumite locuri în care cel mai probabil femeile nu vor avea acces niciodată, locuri precum:

Arabia Saudită – femeile de altă origine nu au voie să intre în Arabia Saudită decât dacă sunt însoţite de un partener de sex masculine, de preferat rudă cu acestea.

În această ţară, femeile încă au nevoie de permisiunea bărbaţilor pentru majoritatea acţiunilor întreprinse.

Mormintele sacre de la Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India

Femeilor le este interzis să intre în moscheea Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India, în zona mormintelor sfinte, iar guvernul Indian a refuzat orice implicare în această problemă semnalată de numeroase ONG-uri.

Muntele Omine din Japonia

De circa 1 300 de ani, numai bărbaţilor le este permis să escaladeze stâncile ce duc la templul budist de pe Muntele Omine.

Explicaţia este una foarte controversată: se crede că femeile i-ar distrage pe credincioşii care vin aici ca să se reculeagă, fiind considerate tentaţii lumeşti.

Muntele Athos

Destinat călugărilor ortodocşi, Muntele Athos este, de fapt, o regiune ce cuprinde o parte din peninsula Macedonia şi din regiunea muntoasă a Greciei complet interzisă femeilor.

Aceeaşi restricţie se aplică şi animalelor domestice de sex feminin…

Complexul acvatic Galaxy, Germania

Din motive de siguranţă, în acest loc de agrement femeile au accesul interzis. Proprietarii au luat acestă decizie după ce şase femei s-au accidentat în zona genitală în timpul actvităţilor din complexul acvatic.

Servicii sexiste din lume

Taxiuri pentru femei – în Marea Britanie anumite firme de taxiuri oferă servicii doar reprezentantelor de sex feminin, pentru a evita orice formă de agresiune.

Camere de hotel numai pentru femei

Proprietarii unui hotel din Londra pun la dispoziţie camere decorate special şi în exclusivitate pentru femei, cu precădere cele care călătoresc în scop de afaceri. În plus, toate serviciile le sunt oferite strict de persoane de sex masculin.

Firme de avocatură pentru bărbaţi

Ca o dovadă de loialitate faţă de companionii lor de sex masculin, un grup de avocaţi din Florida au deschis o firmă de avocatură care să îi servească numai pe bărbaţii din acest stat, pe principiul numai un bărbat poate să înţeleagă un alt bărbat în momente atât de dificile.

Curăţătorii pentru poşete – în California, o firmă care se ocupă de curăţarea poşetelor îşi rezervă dreptul de a selecta clienţii care sunt în exclusivitate: femei.

Raionul bărbaţilor

Un supermarket din New York a amenajat un raion destinat exclusiv barbatilor, unde se regăsesc produsele pe care aceştia le cumpără cel mai des: şampon, lame de ras, chipsuri, bere, sos de barbeque.

Scopul: de a le face viaţa puţin mai uşoară bărbaţilor care uită lista cu cumpărături…

 

Sursa: http://www.one.ro/relatii-sex/totul-despre-sex/locuri-si-servicii-sexiste-locuri-complet-interzise-femeilor-sau-barbatilor-10781058

Lasati un raspuns