Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Islamiştii terorizează Europa cu cuţitul

La doar patru zile după masacrul de la Londra, un soldat francez a fost înjunghiat la Paris de un maghrebian bănuit a fi un militant islamist

Atacul de sâmbătă seara asupra unui soldat care patrula într-un cartier parizian este o agresiune motivată religios şi, cel mai probabil, o copie fidelă a crimei de acum cinci zile de la Londra, unde un militar a fost căsăpit de doi islamişti. Soldatul francez în uniformă a fost înjunghiat în gât de un bărbat cu barbă, probabil de origine nord-africană, care l-a atacat pe la spate, militarul scăpând însă cu viaţă, potrivit poliţiei care are acces la imagini surprinse de camere video. O amplă operaţiune de capturare a agresorului a fost demarată, în timp ce ancheta a fost preluată de parchetul antiterorist.

Deşi deocamdată nu se face la nivel oficial o legătură directă cu masacrul de la Londra, oficialii francezi sugerează că atacul a fost unul de natură teroristă. „Au vrut să îl omoare pentru că era militar” a subliniat Jean-Yves Le Drian, ministrul Apărării, reiterând că autorităţile franceze vor continua să ducă „o luptă necruţătoare împotriva terorismului”. „Cred că a vrut să imite crima de la Londra”, a recunoscut însă Christophe Crepin, liderul sindicatului poliţiştilor francezi.

Răzbunare pentru Mali

Atacul a avut loc în aceeaşi zi în care Franţa a început prima fază a operaţiunii de retragere din Mali, la patru luni de la debutul unei campanii militare împotriva insurgenţilor islamişti. Intervenţia din fosta colonie este în acest moment cel mai plauzibil mobil al atacului de sâmbătă seara, mai ales că Franţa este în stare de alertă după ameninţările constante lansate de gruparea al-Qaida din Maghrebul Islamic. Aproape 450 de soldaţi patrulează în zona metropolitană pariziană.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/islamistii-terorizeaza-europa-cu-cutitul-1039288.html

Lasati un raspuns