Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Premieră în cadrul Bisericii Catolice. Credincioşii din întreaga lume participă simultan la o rugăciune. Ce se întâmplă la Bucureşti

Biserica Catolică organizează, duminică, o ceremonie de adoraţie euharistică care se va desfăşura pentru prima dată simultan în toate lăcaşurile de cult din întreaga lume.

Vaticanul încearcă să organizeze o oră globală de rugăciune de adoraţie a Trupului şi Sângelui lui Christos, în faţa Sacramentului Euharistiei, “pentru prima dată în istoria bisericii”, a declarat ieri arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, potrivit Chatolic Sun.

Evenimentul este organizat pentru a marca “Anul credinţei”, iar fiecare episcopie va putea să îşi organizeze rugăciunea de adoraţie aşa cum consideră ei, a mai spus arhiepiscopul Rino Fisichella.

Papa Francisc va prezida ceremonia în Basilica Sfântul Petru din Vatican, duminică, 2 iunie, începând cu ora 17.00. Episcopiile din întreaga lume, care reunesc circa 1,2 miliarde de credincioşi, sunt chemate să se alăture acestei rugăciuni de adoraţie a Trupului şi Sângelui lui Christos, în faţa Sacramentului Euharistiei. Pentru a celebra în acelaşi timp cu Papa, catolicii din Mumbai vor începe ceremonia începând cu ora 20:30, cei din New York de la 11:00, în Seattle la 8:00, în Honolulu la 5:00, în timp ce la Sydney va fi luni, ora 1:00.

Papa Francisc va alege o rugăciune specifică pentru fiecare jumătate de oră a serviciului. Prima va fi dedicată, potrivit arhiepiscopului, bisericii şi misiunii de milostenie a acesteia, în timp ce a doua va fi dedicată celor  care suferă, inclusiv victimelor războiului, şomerilor, bolnavilor, imigranţilor şi prizonierilor.

Contactat de gândul, preotul Wilhelm Dancă, rectorul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, a declarat că pentru a marca sărbătoarea Trupului şi Sângelui lui Christos, duminică, în Capitală, va avea loc o procesiune începând cu ora 16.00 de la Biserica Italiană şi până la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, iar de la ora 17.00 se va oficia liturghia în catedrală.

 

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/premiera-in-cadrul-bisericii-catolice-credinciosii-din-intreaga-lume-participa-simultan-la-o-rugaciune-ce-se-intampla-la-bucuresti-10909067

Lasati un raspuns