Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Top 10 insule ideale pentru drumeţii

Când doriţi să vă bucuraţi de o vacanţă care să fie în deplină armonie cu natura, o alegere atrăgătoare poate fi un loc izolat, departe de agitaţia şi presiunea marilor oraşe. Puteţi alege dintre o mulţime de locuri tentante: malul unui lac, valea pitorească a unui râu sau un traseu pentru drumeţii montane. Traseele montane sunt cele mai bune pentru observarea florei şi a faunei locale, fotografiere, picnic, ciclism. Mai mult decât atât, în cazul în care doriţi să combinaţi un loc izolat şi îndepărtat cu unele dintre cele mai impresionante trasee pentru drumeţii din lume, atunci vă recomandăm top 10 insule ideale pentru drumeţi, conform unui top realizat de infoturism.ro.

1. Insula St. George, Florida

Insula St. George este o adevărată bijuterie, înconjurată de apele cristaline ale Golfului de nord al Mexicului. Insula se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30 kilometri lungime şi poate oferi o gamă largă de vacanţe, magazine, restaurante, baruri pe plajă, cafenele şi restaurante. Comunităţile de pe insulă sunt conectate la continent şi la oraşul Eastpoint prin intermediul unui pod, prin urmare, vă puteţi bucura cu uşurinţă de experienţa unei drumeţii pentru weekend. Aproape jumătate din suprafaţa insulei este acoperită de un parc pitoresc, iar ţărmul, de o fâşie lungă de plaje cu nisip fin. O alegere frumoasă este să mergeţi pe plajă timp de o oră, să faceţi un castel de nisip, iar apoi să mergeţi din nou pe ţărm, până când soarele apune. O altă alegere tentantă este să faceţi drumeţii pe potecile de lemn din interiorul parcului, unde orizonturile sunt dominate de copaci înalţi şi păduri de pin maritim.

2. Insula Rock, Wisconsin

Insula Rock este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase insule izolate din regiunea Door, Wisconsin. Aproape întreaga insulă este nedezvoltată şi este, de asemenea, cunoscută sub numele de Parcul Naţional Insula Rock. Coastele lungi neatinse sunt acoperite în mare parte de roci, dar aceste zone sunt cele mai bune pentru drumeţii în care te poţi bucura de fauna sălbatică locală. În cadrul insulei accesul cu maşini este interzis, doar pietonii pot explora frumuseţea sa naturală. Pe insulă puteţi găsi numeroase specii de flori şi mai multe clădiri, cum ar fi Farul, care vă poate determina să faceţi multe poze.

3. Insula Angel, California

Insula Angel este situată în Golful San Francisco, California şi este una dintre cele mai bune alegeri pentru a scăpa de zgomotul şi agitaţia din oraşele uriaşe. Întreaga zonă a insulei este acoperită de Parcul Naţional Insula Angel, care oferă o locaţie perfectă pentru un picnic în familie sau poate doar o escapadă romantică. Mai mult decât atât, peisajul montan al insulei este cel mai bun pentru drumeţii, în timp ce coastele pot oferi locuri tentante pentru meditaţie. În plus, ţărmul de sud al insulei oferă vederi impresionante ale oraşului San Francisco.

4. Insula Orcas, Washington

O altă frumoasă insulă din Statele Unite ale Americii, renumită pentru traseele superbe de drumeţii, este Insula Orcas, care se află în partea nordică a coastei din Washington. Înconjurată de ape limpezi precum cristalul, peisajul de pe insulă oferă posibilitatea practicării unor numeroase activităţi în aer liber. De exemplu, în Parcul Naţional Moran se află cel mai înalt vârf de pe insulă – Vârful Constituţiei (aproximativ 735 metri), iar acesta poate fi locul ideal pentru drumeţii. Pe insulă se află, de asemenea, numeroase lacuri şi iazuri, ale căror maluri sunt cele mai bune pentru drumeţii şi pentru observarea razelor de soare, care sunt reflectate de suprafaţa apei calme.

5. Insula Carcass, Insulele Falkland

Insula Carcass este o alegere tentantă pentru izolare şi relaxare într-un mediu natural. Insula este una dintre cele mai mari din rândul Insulelor Falkland, iar suprafaţa sa este acoperită de peisaje diferite. Este neamenajată, cu excepţia câtorva clădiri de pe coastă şi facilităţi. Astfel, puteţi alege dintre numeroase opţiuni pentru drumeţii: traseele din pădure sunt cele mai bune pentru observarea păsărilor şi fotografiere, în timp ce traseele de pe coastă oferă alte atracţii. Ţărmurile aflate în nordul insulei sunt în mare parte acoperite de roci, care oferă privelişti impresionante de pe vârfurile acestora. Pe de altă parte, în partea sudică se pot găsi multe plaje neatinse.

6. Insulele Bequia, Saint Vincent şi Grenadines

Aceste insule sunt cu siguranţă o alegere perfectă, atunci când vine vorba de drumeţii insulare. Insulele sunt înconjurate de apele turcoaz ale Mării Caraibelor şi oferă o mulţime de opţiuni pentru a vă bucura de un paradis tropical unic. Pe insule puteţi găsi numeroase posibilităţi de cazare, magazine şi restaurante, în timp ce palmierii înalţi vă pot crea o ambianţă perfectă pentru drumeţiile exotice.

7. Insula Madeira, Portugalia

Insula portugheză Madeira este o altă destinaţie fabuloasă, care oferă o mare varietate de trasee montane, înconjurată de un decor pitoresc. Coastele insulei sunt, fără îndoială, cele mai bune locuri pentru drumeţii, pentru că ele sunt înconjurate de apele albastre ale Atlanticului de Nord, iar punctele de panoramă ale infinitului orizont albastru sunt minunate. Malurile sunt acoperite de stânci, ale căror culori sunt în mod evident o încântare pentru toate simţurile. De asemenea, de-a lungul ţărmului de sud se află oraşul Funchal, precum şi alte sate mai mici, care oferă turiştilor toate facilităţile necesare pentru o experienţă cu adevărat de neuitat.

8. Insula Sardinia, Italia

Sardinia este o insulă italiană, precum şi una dintre cele mai mari bijuterii din Marea Mediterană. Aici puteţi găsi practic toate tipurile de peisaje: de la zone de coastă până la dealuri abrupte şi vârfuri înalte. În plus, climatul mediteranean umed este ideal, deoarece oferă posibilităţi tentante pentru drumeţii pe tot parcursul anului. Zona este plină de numeroase comunităţi, în cadrul cărora puteţi găsi o abundenţă de locuri de cazare, restaurante şi alte facilităţi pentru o superbă vacanţă. Într-adevăr, este posibil să aveţi nevoie de mult mai mult decât o vacanţă, pentru a vă bucura de toate traseele de drumeţii frumoase de pe insulă, deoarece Sardinia este o insulă imensă.

9. Insula Big, Hawaii

Insula Big este cea mai mare din Insulele Hawaii şi oferă numeroase peisaje şi ecosisteme, cum ar fi ţărmurile stâncoase, dealurile vulcanice, pădurile tropicale luxuriante, jungle, deşerturi de munte. Astfel, puteţi avea o mulţime de opţiuni pentru drumeţii, iar experienţa va fi mereu unică, datorită mângâierii soarelui tropical. Desigur, plajele de nisip negru, înconjurate de golfurile cristaline şi comunităţile pitoreşti, sunt cu siguranţă locuri pe care nu trebuie să le rataţi. Totodată, vulcanul, cascadele şi traseele forestiere sunt însoţite de privelişti nepreţuite.

10. Insula Skye, Scoţia

Skye este a doua insulă ca mărime din Scoţia şi este unul dintre locurile cele mai tentante pentru drumeţii insulare în ţară. Splendoarea naturală unică şi climatul umed sunt completate de vânturi răcoritoare de coastă, a căror combinaţie constituie cea mai bună reţetă pentru o călătorie cu adevărat minunată. În partea de sud a insulei se afla două zone distincte: formaţiunile de bazalt negru Cuillin şi formaţiunile de granit Red Cuillin. O altă atracţie a zonei este constituită din rămăşiţele unui castel, care se ridică peste stânci şi sunt înconjurate de terenuri pline de verdeaţă.

 

Sursa: http://www.curierulnational.ro/Specializat/2013-05-29/Top+10+insule+ideale+pentru+drumetii

Lasati un raspuns