Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Părintele Boian într-o vizită de lucru la românii/vlahii din Winterthur, Elveția

La invitația credincioșilor Parohiei ortodoxe Române din Winterthur, Elveția, o delegație a Protopopiatului Daciei Ripensis din Valea Tiomocului, formată din Părintele Protopop Boian Alexandrovic, Vicarul Timocului și Părintele Ovidiu Ursu, paroh al Gorneanei a vizitat această parohie in perioada 1 – 3 iunie 2013, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

 

În duminica a 5-a după Învierea Domnului, cu binecuvantarea Înaltpreasfintitului Parinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale a fost oficiata Sf. Liturghie, in paraclisul acestei parohii de catre Preacucernicul Parinte Boian impreuna cu un sobor de preoti din care a facut parte Preacucernicul Parinte Sebastian Stoian, paroh al Winterthurului si St. Galenului, Preacucernicul Parinte Ovidiu Ursu si Cucernicul Parinte Diacon Mihail, la care au participat zeci de credinciosi romani/vlahi de pe Valea Moravei si Țara Mamă-Romania.

Cu aceasta ocazie Parintele Boian a covertit la ortodoxie pe un elvetian casatorit cu o romanca din Timoc.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=9480:printele-boian-intr-o-vizit-de-lucru-la-romaniivlahii-din-winterthur-elveia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns