Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc critica exploatarea domestica a copiilor: “Este o adevarata sclavie!”

Papa Francisc a lansat miercuri un “apel impotriva exploatarii copiilor prin munca domestica”, un “fenomen regretabil, in continua crestere”, indeosebi in tarile sarace si care afecteaza mai ales fetele, transmite MEDIAFAX.

“Exista milioane de minori, majoritatea fete, care cad victime acestei forme ascunse de exploatare, care include adesea si abuzuri sexuale, rele tratamente sau discriminare”, a declarat Papa, in incheierea audierii sale generale saptamanale, in fata a 60.000 de persoane adunate in Piata Sfantul Petru. 

Papa argentinian, care s-a exprimat cu ocazia Zilei Mondiale privind munca minorilor, si-a exprimat “dorinta aprinsa ca intreaga comunitate internationala sa poata lua masuri mai eficiente pentru a combate aceasta veritabila problema”. “Este o adevarata sclavie!”, a exclamat el.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-lumea-de-azi~info-3872981~papa-francisc-critica-exploatarea-domestica-a-copiilor-este-o.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns