Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un popă greco-catolic, membru PSD, uns consul general al României în Ungaria

În data de 14 iunie a.c. Guvernul Victor Ponta l-a numit pe PSD-istul Trandafir Florin Vasiloni, coordonator al filialei PSD Ungaria, în funcția de consul general al României la Jula. Decizia inexplicabilă vine după ce în urmă cu șapte luni același guvern îl numea consul general la Jula pe Alexandru Andraş. Acesta nu a apărut însă niciodată la post. 

Eva Șimon, redactor-șef al publicației ”Foaia românească” din Ungaria, cea mai respectabilă publicație a românilor din Ungaria, publică azi un editorial în care atrage atenția asupra acestei situații absurde: ”La fix şapte luni de când am citit pe site-ul Guvernului României că, pe 14 noiembrie 2012, s-a hotărât numirea în funcţia de consul general la Jula a unui domn pe nume Alexandru Andraş şi care nu a sosit nici până azi să-şi ocupe postul promis, Monitorul Oficial al României din ziua de 14 iunie 2013 ne anunţă că Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care îl numeşte pe Trandafir Florin Vasiloni… consul general, şef al Consulatului General al României la Jula!!!”

Cine este Trandafir Florin Vasiloni, viitorul consul general al României la Jula?

Preotul Vasiloni Trandafir Florin, în dreapta (FOTO: bru.ro)Preotul Vasiloni Trandafir Florin, în dreapta, consul general al României la Jula (FOTO: bru.ro)

Publicația News Arad publica în iunie anul trecut următoarea informație: ”Vineri, 22 iunie a.c., in comuna Micherechi – Gyula, a avut loc Conferinta de infiintare a Filialei PSD Ungaria. Este un eveniment istoric, PSD fiind primul partid din Romania care si-a infiintat o filiala in aceasta tara. La eveniment a participat deputatul Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora si presedintele PSD Arad, Dorel Caprar. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul lui Florin Trandafir Vasiloni, Coordonator al Filialei PSD Ungaria; Vicepresedinte PSD Diaspora. Gavril Gurzau a fost ales in functia de Presedinte al PSD Ungaria”.

Pe lângă calitatea sa de coordonator al filialei PSD Ungaria, Vasiloni este preot greco-catolic și, conform publicației Argument din Caraș-Severin, un apropiat al lui Ion Mocioalcă, liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Caraş-Severin.

Tot potrivit publicației Argument ”CV-ul preotului este unul impresionant, cel puţin pe latura preocupărilor sale extrabisericeşti. Printre altele, potrivit paginii de facebook, unde este o prezenţă activă, este absolvent al Institutului Diplomatic Român, al Institutului Internaţional Teologic din Austria, are masterat în Administraţia publică, la Babeş-Bolyai, iar din ce ştim noi, este doctorand al Facultăţii de Construcţii Hidrotehnice Timişoara, master la Universitatea Hyperion- Geopolitica şi Relaţii Internaţionale, master în Mass-Media şi Relaţii Publice la Universitatea de Vest Timişoara. Are zeci de lucrări publicate în domenii dintre cele mai variate şi numeroase participări la conferinţe şi seminarii naţionale şi internaţionale. Mulţi s-au întrebat când a avut timp să le facă pe toate”. (detalii aici)

Eva Iova punctează și ea câteva detalii despre biografia lui Vasiloni: ”Cine este viitorul consul general de la Jula? Presa din România ne informează că „Trandafir Florin Vasiloni este preot de meserie, protopop greco-catolic de Sarmisegetuza şi preot paroh la Bucova, care în 2010 a ocupat postul de vicepreşedinte PSD Caraş-Severin, iar în 2012 pe cel de vicepreşedinte PSD Diaspora şi coordonator şi fondator al filialei PSD Ungaria”. (detalii aici) Detalii foarte interesante despre biografia lui Vasiloni puteți găsi și aici.

Din câte se pare, PSD a înființat o filială în Ungaria nu de dragul românilor de acolo, supuși unui proces violent de asimilare etnică, ci pentru a facilita dezvoltarea economică a unor firme în care activează cei din PSD Ungaria.

Astfel, Gabriel Gurzau (în limba maghiară Gurzo Gabor) este președinte PSD Ungaria și director general al sucursalei din România a firmei ungare de constructii Lavinamix. Deputatul PSD Dorel Caprar și preotul greco-catolic Trandafir Vasiloni sunt, se pare, în relatii apropiate cu Traian Cresta (în limba maghiară Kreszta Trajan) președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (ATRU) și viceprimar al localității Batania din Ungaria (în limba maghiară Battonya). Cresta este coada de topor a guvernului ungar de la Budapesta în comunitatea românilor din Ungaria.
Vasile Sucigan, ginerele consului general Ion Fodoreanu de la Szeged (foto sus), este avocat la Timișoara și are funcția de consilier juridic al Lavinamix Romania. Se pare că Lavinamix are interese mari în Romania și Ungaria, având două stații mari de betoane la Arad și Timișoara și cea mai mare balastieră din vestul României, la Horea în județul Arad. Interesele sunt din domeniul constructiilor de drumuri, inclusiv autostrăzi (sunt implicați se pare în construcția ultimului tronson al autostrazii M43 din Ungaria și vor să intre in competiție pentru tronsonul Pecica-Nădlac al autostrăzii Arad-Nadlac).

Consulatul României la Jula a devenit instituție de lobby pentru interesele politico-economice ale PSD?

Evident, se ridică întrebarea legitimă: de ce a ales PSD, și implicit Guvernul Victor Ponta, să-și bată joc de românii din Ungaria și, în loc să le trimită un diplomat, le trimite consul un preot greco-catolic fără experiență diplomatică și implicat în combinații politico-economice? Cum se va îngriji preotul greco-catolic de românii din Ungaria în condițiile în care marea lor majoritate sunt creștini ortodocși?
La fel ca Eva Șimon, aștept și eu un răspuns la aceste întrebări din partea Guvernului Victor Ponta!
Sursa: http://www.dantanasa.ro/2013/06/19/exclusiv-un-popa-greco-catolic-membru-psd-uns-consul-general-al-romaniei-in-ungaria/

Lasati un raspuns