Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Santorini, destinaţia romanticilor

La prima vedere, Santorini nu este locul ideal în care să-ţi petreci vacanţa cu copiii. Preţurile sunt mari, hotelurile mici au spaţii înghesuite, accesul la plaje e dificil şi pe ţărmuri găseşti în special pietriş sau nisip vulcanic, pe care nu poţi păşi fără încălţăminte adecvată.

Frumoasa insulă poartă peste tot amprenta vulcanului care i-a dat naştere, trasându-i iremediabil destinul turistic. Ţărmurile înalte şi abrupte se adună spectaculos sub forma unui cerc întrerupt în câteva rânduri de apele Mării Egee.

Nordul este cunoscut pentru localităţile sale “cosmopolite”, dar aici şi preţurile sunt pe măsură.

Cea mai căutată localitate, Oia, surprinde prin construcţiile sale cu acoperiş în formă de cupolă, vopsite în albastru intens şi alb orbitor. Turiştii din toată lumea “inundă”, în jurul orei 19.00, terasele ce par suspendate deasupra mării, pentru a admira, spun ei, cel mai frumos apus de soare din lume.

Fira este al doilea orăşel ca importanţă turistică. De aici se pot face cumpăraturi de tot felul, iar aparatul foto surprinde panorame superbe indiferent de experienţa celui care îl foloseşte…

Preţuri mai bune, atât la hoteluri, cât şi la produsele de larg consum, găsim în partea de sud, în zona Kamari.

Red Beach are un peisaj unic

Peisajul urban nu este atât de spectaculos, iar plajele cu acces facil îşi întâmpină oaspeţii cu pietriş sau nisip vulcanic, nu chiar din cel mai fin.

Temerarii care nu se sperie de distanţele mai mari, se pot bucura de celebra Red Beach. Pentru a ajunge la faimosul nisip roşu, trebuie însă să coborâţi o pantă relativ abruptă… Peisajul este unic, intrarea în apă se face lin, dar nu uitaţi papucii de baie.

Santorini este un loc plin de legende. Printre altele, se spune că aici s-ar fi prăbuşit Atlantida, iar peisajul s-a modificat permanent, cu fiecare erupţie vulcanică. Ultimele, de dimensiuni mai mici, au avut loc cu mai puţin de 100 de ani în urmă.

Deşi parte a Greciei antice, insula nu excelează la capitolul muzee ori situri străvechi, dar are crame cu degustări de vinuri nemaipomenite.

Cum ajungi acolo: Hotel Sea Side 3* – de la 448 de euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro.

Hotel Akrotiri – de la 388 de euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro.

Carla Enea a vizitat 60 de ţări

Carla Enea a lucrat zece ani ca jurnalist, iar din 2007 şi-a început activitatea de consultant în turism. De-a lungul vremii, a oferit servicii de consultanţă media, marketing şi PR pentru cei mai mari turoperatori şi pentru cele mai renumite agenţii de turism din România.

Pasionată de călătorii, Carla, care are la activ peste 60 de ţări văzute, ne propune, în fiecare duminică, o rubrică în care vor fi abordate subiecte care interesează în special familiile, povestindu-ne despre parcuri de distracţii, grădini zoologice, hoteluri, spa-uri şi programe de baby-sitting pentru… părinţii care nu au uitat să se distreze.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/santorini-destinatia-romanticilor-452595.html

 

Lasati un raspuns