Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Fete mutilate în cadrul unui ritual

O fetiță de șapte ani este cea mai tânără victimă a mutilării genitale descoperită de medici în Marea Britanie în ultimii doi ani, relatează BBC. Aproximativ 1.700 de femei și fete din această țară au avut nevoie de îngrijiri medicale din această cauză. Astăzi, în Marea Britanie a fost deschisă o linie telefonică al cărei scop este să le ofere ajutor fetelor în pericol de a deveni victimele mutilării genitale, un ritual care este în continuare practicat de unele comunități africane, asiatice sau din Orientul Mijlociu.

Victimele „sunt ascunse în spatele unui zid de tăcere”, a declarat Lisa Harker, o reprezentantă a NSPCC („National Society for the Prevention of Cruelty to Children”). Potrivit organizației, practica este „ilegală” și „pune în pericol viața” femeilor. De asemenea, ritualul este foarte dureros și poate cauza probleme fizice și psihice care persistă și la maturitate.

Credință: mutilarea scade apetitul sexual

Mutilarea genitală, numită uneori și circumcizie feminină, este ilegală în Marea Britanie din anul 1985, însă ea continuă să fie practicată în secret, de multe ori fără anestezie. Unele comunități cred că ritualul este necesar în procesul de trecere la maturitate și că scade apetitul sexual al femeilor, reducând astfel șansele unei eventuale relații sexuale în afara căsătoriei.

Procedura implică îndepărtarea parțială a organelor genitale ale femeii. Potrivit NSPCC, practica le vizează de regulă pe fetele cu vârste curpinse între patru și zece ani. Multe dintre femeile mutilate nu sunt depistate de medici decât mult mai târziu, când sunt însărcinate și vin la control. Printre efectele nocive ale mutilării se numără infecțiile urinare recurente și durerile abdominale.

„Există o presiune uriașă în interiorul acestor comunități pentru ca oamenii să păstreze tăcerea în legătură cu mutilarea genitală a femeilor”, a povestit Harker, completând că unii membri ai comunității au fost amenințați că vor fi bătuți dacă vorbesc despre această practică.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/fete-mutilate-%C3%AEn-cadrul-unui-ritual-125206907.html

Lasati un raspuns