Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Descoperire importanta in spatele unei orgi dintr-o biserica. Inscriptie veche de 375 de ani

Unul dintre cele mai vechi desene graffiti din Marea Britanie a fost descoperit in spatele unei orgi dintr-o biserica, dupa aproape 400 de ani de la scrierea sa.

Conform Daily Mail, gravura se afla pe un perete al Catedralei Exeter din Devon, Marea Britanie, si a fost facuta de un baiat din corul bisericii – cel care avea sa ajunga ulterior compozitorul personal al Regelui Charles al II-lea. 

Matthew Locke, cunoscut si sub numele de Mathew Lock, si-a datat gravura cu anul 1638, atunci cand se banuieste ca avea varsta de 8 ani. Numele a stat ascuns in spatele orgii bisericii timp de 375 de ani, insa a fost descoperit dupa ce mobilierul catedralei a fost mutat pentru a fi restaurat.

Locke a fost o figura emblematica a epocii baroc si compozitor al Regelui Chales II. Nu se cunoaste inca perioada in care, la numele sau, au fost adaugate literele “t” si “e”. Datele istorice au aratat ca Locke a stat in Exeter in 1638, unde a invatat sa cante in cor, sa compuna si sa devina muzician.

Se presupune ca Matthew Locke s-ar fi nascut in jurul anului 1621, desi existe unele date care sugereaza anul 1629. A fost compozitor al Regelui Charles II si a murit in august 1677, fiind inlocuit in functie de prietenul sau, un alt nume mare al muzicii clasice, Henry Purcell.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/descoperire-importanta-in-spatele-unei-orgi-dintr-o-biserica-inscriptie-veche-de-375-de-ani.html

Lasati un raspuns