Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O statuie a Papei Francisc a fost expusă la Catedrala din Buenos Aires

O sculptură în mărime naturală a Papei Francisc, realizată din fibră de sticlă şi răşină, a fost expusă sâmbătă într-o curte interioară, aflată în zona Catedralei din Buenos Aires.
Statuia, care îl portretizează pe Papa Francisc cu mâna ridicată, a fost amplasată în centrul curţii interioare alături de o statuie de doi metri înălţime a Fecioarei de la Lujan, protectoarea Argentinei, ce urmează să fie transferată la Vatican în februarie 2014, notează France Presse.

Expunerea acestei statui a Papei Francisc face parte dintr-un proiect al artistului Fernando Pugliese, care urmăreşte amplasarea unor statui în mărime naturală în diverse locaţii cu semnificaţie pentru viaţa lui Jorge Bergoglio în Argentina. Operele sale vor marca de asemenea un traseu turistic la Buenos Aires consacrat Suveranului Pontif.

Îl cunosc pe Jorge Bergoglio de când aveam 14 ani”, a afirmat artistul, care s-a declarat „fascinat de personalitatea acestuia atât de umilă”. Sculptorul îşi doreşte să transmită astfel „filosofia de fraternitate şi de dragoste a Papei tuturor persoanelor care vor trece prin oraş”.

Din momentul în care cardinalul Bergoglio a fost ales la 13 martie drept cap al Bisericii Catolice, Catedrala din Buenos Aires a devenit un punct de atracţie turistică şi religioasă.

 

Sursa: http://adevarul.ro/international/europa/o-statuie-papei-francisc-fost-expusa-catedrala-buenos-aires-1_51cf6348c7b855ff56e0f65a/index.html

Lasati un raspuns