Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Fenomenele OZN, o mare pierdere de timp şi de bani

Guvernul britanic a decis, în anul 2009, închiderea Biroului de Investigaţie a Fenomenelor OZN, fapt ce a dus la naşterea multor controverse şi teorii conspiraţioniste din partea publicului avid de senzaţional.După patru ani, Ministerul Apărării din Marea Britanie a decis însă să facă publice ultimele dosare studiate de către reprezentanții biroului în cauză și să explice decizia din anul 2009.
„După ce a activat mai bine de 50 de ani, Biroul de Investigație a Fenomenelor OZN nu a putut prezenta nici măcar un singur caz care să sugereze o prezență extraterestră sau o amenințare militară la siguranța Marii Britanii”, susțin oficialii Ministerului Apărării britanic, întărând declarația de acum patru ani a ministrului apărării Bob Ainsworth, oficial care declara că atribuirea unor fonduri pentru studiului presupuselor OZN-uri nu înseamnă altceva decât retragerea fondurilor de la activități care ar fi putut aduce beneficii apărării naționale.
Cu alte cuvinte, nu a fost de cât o mare pierdere de timp și de fonduri importante, același minister al apărării subliniind ridicolul care a caracterizat cele mai multe dintre cazurile raportate.

„Indiferent de părerea unora sau altora despre OZN-uri, declasificarea tuturor dosarelor de acest gen va aduce în atenția publicului cazurile cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului”, afirmă Nick Pope, un fost angajat al Biroului de Investigație a Fenomenelor OZN. „Sper doar ca oamenii să se amuze citind acest cazuri rupte parcă din Dosarele X pe cât ne-am amuzat și noi când le-am studiat”, a concluzionat Pope.

 

Sursa: http://adevarul.ro/tech/stiinta/fenomenele-ozn-mare-pierdere-timp-bani-1_51cc61b1c7b855ff56d2722d/index.html

Lasati un raspuns