Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nemurire digitală: Pietre funerare video

Un cuplu american vinde plăci din bronz ce conțin un cod de bare QR și se așază peste pietrele funerare. Acestea pot fi scanate cu un telefon mobil, după care pe ecranul telefonului vor putea fi văzute fotografii sau filme ale defuncților. De asemenea, cei care vin la mormintele celor dragi pot să asculte melodiile preferate ale acestora, relatează AFP.

Cu o aplicație instalată pe un smartphone sau pe o tabletă, oricine poate scana codul QR – un tip de cod de formă pătrată. De mai bine de un an, Rick Miller și soția sa Lorie s-au specializat în vânzarea acestor „memoriale” cu cod QR, comercializate prin intermediul companiei „Digital Legacy”, una dintre puținele întreprinderi din SUA care oferă astfel de servicii.

Clienții le trimit pe internet fotografii, videoclipuri, texte sau melodii asociate cu defunctul, iar cei doi antreprenori organizează informațiile pe un site securizat. Apoi, familia defunctului primește prin poștă o mică placă din bronz sau din cupru, ce conține binecunoscutul cod QR, pe care o lipește pe mormânt cu ajutorul unui adeziv rezistent la toate intemperiile.

Nemurire digitală pentru 150 de dolari

„Este un lucru cu adevărat bun, mai ales pentru tinerii care nu i-au cunoscut niciodată pe unii membri ai familiei lor. Oamenii adoră ideea. Este uimitor ce permite tehnologia în ziua de astăzi ”, spune Miller.

„Este o modalitate mai veselă de a-ți aminti de defuncți”, adaugă Lorie. „Oamenii vin în fața mormântului, privesc fotografiile și comentează: „Îmi amintesc de această aniversare” sau „Îmi amintesc de costumul ăsta””, spune ea.

Placa de bronz cu cod QR costă 150 de dolari. Familia poate adăuga o parolă, astfel încât numai rudele să poată scana codul QR.

Miller spune că plăcile lor ar putea fi folosite pentru ca oamenii să afle infomații despre evenimentele istorice: „Unele cimitire istorice sunt foarte interesante. Un cod pus pe mormintele istorice le permite vizitorilor să se plimbe și să afle lucruri despre evenimentele legate de acele persoane”.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/nemurire-digital%C4%83-pietre-funerare-video-092606771.html

Lasati un raspuns