Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

TOP. Stațiunile montane cu cele mai multe piscine

Meteorologii anunță o vară fierbinte, mai ales începând cu luna iulie. Cei care vor să aibă un concediu răcoritor și se gândesc să evite aglomerația de pe litoral au la dispoziție o alternativă destul de interesantă: pot combina muntele cu bălăceala. Am căutat în oferte pensiunile din zonele montane care au și piscine. Iată cum arată topul stațiunilor montane cu cele mai multe pensiuni cu piscine: 

LOCUL 1

Băile Herculane. 4 piscine la pensiuni și 4 ștranduri publice. Prețurile de cazare pentru o cameră dublă sunt între 80 și 180 de lei. Se află pe malurile râului Cerna, între Munții Mehedinți la est și Munții Cernei la vest. Este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1.848 de ani.

LOCUL 2

Ocna Șugatag. 9 pensiuni cu piscină. Prețurile de cazare sunt cuprinse între 80 și 190 de lei. Localitatea este situată în Depresiunea Maramureș, la poalele munților Țibleș și Gutin, la o distanță de 20 de kilometri de Sighet. Este menționată documentar pentru prima dată în 1355, fiind un important loc de extragerea sării. Odată cu încetarea exploatării, apele s-au infliltrat și au provocat prăbușirea tavanului minei, iar astfel au apărut lacurile cu apă sărată.

LOCUL 3

Bran. 8 pensiuni cu piscină. Prețurile de cazare sunt între 80 – 180 de lei. Zonă situată în culoarul depresionar Bran-Câmpulung Muscel, care are înălțimea cea mai mare în Pasul Giuvala de pe teritoriul Fundata (1235 metri), care se învecinează la sud-est de Munții Bucegi – Leaota (2.504 metri) și la vest cu Munții Piatra Craiului.     

LOCUL 4

Sovata. 6 pensiuni cu piscină. Prețurile de cazare sunt cuprinse între 50 și 130 de lei. Se află pe cursul superior al râului Târnava Mică, în depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale munților Gurghiu, la 60 de kilometri de Târgu Mureș. Se învecineză la nord-est cu Masivul Gurghiu, vârful Saca de 1.777 de metri.

LOCUL 5

Câmpulung Moldovenesc. 5 pensiuni cu piscină. Prețurile de cazare sunt între 70 și 140 de lei. Se află dispus pe principala legătură între Transilvania și Moldova, prin Pasul Mestecăniș și Tihuța și cu Maramureșul prin pasul Prislop. Se regăsesc: Masivul Rarău, Obcina Mestecănișului, Obcina Feredeului și Munții Stânișoarei.

Slănic Moldova. 5 pensiuni cu piscină. Prețurile de cazare sunt între 60 și 200 de lei. Localitatea este așezată pe râul Slănic, la poalele Munților Nemira, într-o vale înconjurată de păduri de fagi și brazi, la 84 de kilometri de Bacău. Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite din anii 1800.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/top-sta%C8%9Biunile-montante-cu-cele-mai-multe-piscine-183613399.html

Lasati un raspuns