Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Destinaţii: Lacuri minune cu culori ireale. Ai face baie în apa lor?

Planeta Pământ nu încetează să ne minuneze cu peisajele ei de vis. Dacă nu ştiţi unde puteţi să petreceţi un concediu minunat şi plajele teribil de aglomerate nu vă sunt pe plac, de ce să nu încercaţi nişte lacuri colorate, din lumea întreagă? Iată câteva lacuri minune cu culori ireale. Ai face baie în apa lor?

Lacul ruginiu (Yellowstone, SUA)

Culorile superbe din acest lac (foto sus), al bazinului Midway Geyser Basin din parcul naţional american Yellowstone sunt datorate mineralelor din sol, aduse la suprafaţă de geizer.

Cele mai comune minerale sunt cele pe bază de fier şi compuşi de fier, care dau nuanţele ruginii. Nu-i aşa că e superb acest lac?

Lacul Roz (Australia)

Lacul Roz este un lac cu apă sărată din regiunea vest-australiană Goldfields-Esperance.

Lacul nu este întotdeauna roz, ci numai când algele şi creveţii se înmulţesc serios. Atunci când apa atinge o anumită salinitate, mai mare decât cea a mării şi temperaturile sunt destul de ridicate, iar lumina este din belşug, algele încep să acumuleze pigment roşu beta caroten.

 

Kliluk, Lacul Bălţat (Canada)

În zilele toride de vară, apa din lacul canadian seacă parţial, lăsând în urmă băltoace colorate strident, înconjurate de minerale solidificate. Lacul este unul dintre cele mai mineralizate din lume, plin de sulfat de magneziu, calciu şi sulfaţi de sodiu, dar conţine şi alte minerale şi metale, printre care şi argint şi titan. Indienii nativi obişnuiau să-şi trateze diferite boli în nămolul mineral de la Kliluk.

Lacul Turcoaz (Bolivia)

Apele curate ale acestui lac sărat din Bolivia le găsiţi lână deşertul Uyuni. Aici, puritatea aerului şi a apelor dau culori ireale în undele lacului.
Tot aici găsiţi deşertul alb de sare şi alte locuri incredibil de frumoase şi sălbatice.

Sursa: http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/destinatii-turistice-lacuri-minunate-culori-ciudate-faci-baie-34333/pagina/1.html

Lasati un raspuns