Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolit bulgar, înecat în Marea Neagră

Mitropolitul Chiril al Varnei, fost patriarh interimar al Bisericii ortodoxe bulgare, și unul dintre cei mai puternici membri ai clerului țării vecine a fost găsit mort în această dimineață în apropiere de Varna.

Potrivit novinite.com, trupul neînsuflețit al mitropolitului a fost descoperit pe o plajă din zona Trakata. Procurorii bulgari au anunțat că investighează cauza și circumstanțele morții, dar că nu există indicii că liderul bisericesc ar fi fost ucis. Trupul bărbatului urmează să fie spus unei autopsii, însă potrivit sofiaglobe.com, procurorii locali cred că moartea a survenit prin înecare. Mitropolitul purta o mască de scufundări și un tub de snorkeling. Localnicii spun că era un bun înotător și că a fost adesea văzut înotând în zona litorală unde a fost găsit neînsuflețit.

Chiril a fost mitropolit de Vana și Veliki Preslav începând din 1989, în noiembrie 2012 a fost ales patriarh interimar al Bisericii Ortodoxe bulgare, funcție pe care a păstrat-o până în februarie anul acesta. Liderul bisericesc avea, potrivit presei din țara vecină, o avere considerabilă și ar fi colaborat cu serviciile secrete bulgare în timpul dictaturii comuniste (1944-1989).

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/mitropolit-bulgar-%C3%AEnecat-%C3%AEn-marea-neagr%C4%83-155606195.html

Lasati un raspuns