Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

După scandalul incinerării, SERGIU NICOLAESCU ar putea fi ÎNMORMÂNTAT CREȘTINEȘTE! Vezi cum va FI POSIBIL AȘA CEVA!

Deschiderea testamentului lăsat de Sergiu Nicolaescu nu a pornit doar un război pentru avere în sânul familiei, dar a făcut ca și Biserica să-și reconsidere poziția față de funeraliile acestuia.

Scandalul legat de ritualul de înmormântare a regizorului care a ținut primele pagini ale ziarelor acum mai bine de șase luni, când Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață, capătă alte sensuri de o săptămână, de când s-a deschis testamentului maestrului. În document scrie clar că ultima dorință a acestuia era să fie înmormântat creștinește și nu incinerat, așa cum s-a spus în urmă cu 6 luni și cum s-a și întâmplat.

Acesta este și motivul pentru care Biserica Ortodoxă Română e posibil să revină asupra hotărârii luate atunci ca Sergiu Nicolaescu să nu beneficieze de o slujbă creștină. Conform purtătorului de cuvânt al BOR, Constantin Stoica, s-ar putea emite o dispensă prin care urna în care se află cenușa cineastului să fie îngropată, în cadrul unei ceremonii religioase.

“Dacă acel testament este real şi se constată o inducere în eroare a Bisericii, atunci se poate acorda o dispensă, iar urna cu cenuşa domnului Nicolaescu se poate introduce într-un mormânt şi să se oficieze o slujbă religioasă. Dar această slujbă nu este posibilă decât în urma unei cereri din partea familiei domnului Nicolaescu către Biserică”, a declarat Constantin Stoica pentru ziarulring.ro.

La nici şase luni de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, familia acestuia a pornit războiul pentru avere. Iolanda (86 de ani), sora maestrului, a demarat procedurile pentru succesiune şi cere în instanță ceea ce i se cuvine. Ea contestă la Judecătoria sectorului 1 testamentul prin care fratele ei i-a lăsat toată averea Danei, spunând că documentul este ilegal.

Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a murit pe 3 ianuarie la Spitalul Elias, unde era internat din 26 decembrie şi recent fusese operat de peritonită. Regizorul a decedat la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/scandal-incinerare-sergiu-nicolaescu-inmormantat-crestineste-454860.html

Lasati un raspuns